SPIE geeft vervolg aan het beheer en onderhoud van glasvezelnetwerken

lines-animated
Glasvezelnetwerken ondertekening

Begin juli 2022 tekende SPIE Nederland het contract voor het beheer en onderhoud van de glasvezelnetwerken van Breedband Tilburg B.V. en VitrumNet B.V. Dit contract omvat het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk en het verzorgen van alle daarbij behorende dienstverlening, inclusief het oplossen van storingen, het verwerken van de netwerkadministratie, het afhandelen van KLIC-meldingen en het uitvoeren van mutaties en reconstructies.

Breedband Tilburg is leverancier van hoogwaardige dark fiber glasvezelverbindingen, samen met verschillende partners verzorgen zij glasvezelverbindingen voor bedrijven en instellingen in en rondom Tilburg. Al sinds 2014 draagt SPIE zorg voor het beheer en onderhoud en het realiseren van uitbreidingen op dit glasvezelnetwerk.

VitrumNet exploiteert in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem het regionale glasvezelnetwerk van Breedband Drechtsteden Groep. Hiermee leveren zij internetconnectiviteit en onderlinge connectiviteit aan diverse bedrijven en instellingen. Voor SPIE kent dit netwerk geen geheimen meer: in 2005 voerden we de eerste aanleg van het netwerk uit en sindsdien verzorgen we ook de bijbehorende beheer- en onderhoudsactiviteiten. In totaal bevatten de glasvezelnetwerken van beide beheerregio’s ruim 1000 kilometer aan HDPE-buizen, waarmee meer dan 700 locaties van een glasvezelaansluiting zijn voorzien.

Nadat Breedband Tilburg en VitrumNet eerder samenwerkten tijdens het gezamenlijk realiseren van een ISO certificeringstraject is besloten om ook de aanbesteding van het beheer en onderhoud van hun glasvezelnetwerken gezamenlijk in de markt te zetten. Met haar inschrijving speelde SPIE in op de behoefte aan een professionele beheer- en onderhoudspartner die proactief meedenkt en die door efficiënt en effectief te werken de opdrachtgevers ontzorgt en tegelijkertijd bijdraagt aan kostenreductie. SPIE heeft zich hiermee verzekerd van een meerjarig beheer- en onderhoudscontract voor de twee glasvezelnetwerken. Binnen deze contracten verzorgen we het volledige KLIC-beheer, de netwerkadministratie en voeren we mutaties en reconstructies uit, daarnaast staat ons Network Operations Center (NOC) 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gesteld voor het oplossen van storingen.

Wij zijn zeer blij met het wederom verkregen vertrouwen en kijken uit naar een mooie voortzetting van deze samenwerking!

Ondertekening glasvezelnetwerken

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website