SPIE en Antonius bereiken hoogste punt in nieuwbouw OK

lines-animated
OK SPIE Antionius ziekenhuis

Bij ziekenhuis Antonius in Sneek vierden SPIE, Medexs, de technici van Antonius en de betrokken adviseurs, afgelopen vrijdag dat het hoogste punt is bereikt van de nieuwbouw van het operatiekamercomplex en de centrale sterilisatieafdeling. Het hoogste punt is de markering van een belangrijke stap in het nieuwbouwtraject. Medio 2023 zal deze eerste fase van dit project (de nieuwbouw) worden afgerond.

De divisie Building Solutions van SPIE werkt voorlopig nog hard verder aan het nieuwe OK-complex. Het gebouw wordt momenteel wind- en waterdicht gemaakt. De komende periode wordt verder gewerkt aan het binnenwerk (de afbouw) van de bouw. Na de afronding van de nieuwbouw zal de huidige OK aan de nieuwbouw worden verbonden. De centrale sterilisatieafdeling, waar instrumentarium van het gehele ziekenhuis wordt schoongemaakt en gesteriliseerd, maakt ook deel uit van de nieuwbouw. Na de nieuwbouw volgt nog een renovatie van het bestaande OK-complex. Hiervoor zijn de voorbereiding in volle gang.

Met de bouw van dit nieuwe complex bouwt Antonius aan een verdere verduurzaming van de zorg. Patiëntgerichtheid, innovatie én een goede ruimte om in te werken zijn andere belangrijke uitgangspunten. Mede hierdoor borgt Antonius toegankelijke en toekomstbestendige zorg voor inwoners van de regio. Een uitgangspunt waar SPIE met haar kennis en kunde een waardevolle bijdrage aan levert. Frans Janssen van SPIE staat trots aan de zijde van Antonius: “Samenwerken als partners is kenmerkend voor dit project. De complexe omgeving is een mooie uitdaging, die wij met een integrale aanpak en hoogwaardige technologie aangaan.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website