SPIE blijkt ideale partner voor leverancier beademingsapparatuur

Demcon monteur
lines-animated

Beademingssystemen die momenteel mensenlevens redden op Nederlandse intensive care afdelingen zijn mede-geproduceerd door de business unit Machinebouw van SPIE. In opdracht van en in nauwe samenwerking met technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon zijn er binnen een maand de eerste beademingssystemen afgeleverd door de enorme snelheid, daadkracht en flexibiliteit van SPIE.

Een nieuwe productielijn voor beademingsapparatuur

In een razend tempo is er vanaf een lege fabriekshal naar een gestroomlijnde, volledige bezette productiewerkplaats geschakeld inclusief een enorme groep machinebouw specialisten die daar met alle mogelijke inzet soms dag en nacht doorwerken. De start was er met acht man die in 3 dagen klaargestoomd werden om vervolgens geheel zelfstandig in ploegen een complete productielijn te bezetten. Vervolgens werd er in hetzelfde tempo opgeschaald om zodanig meerder productielijnen actief te hebben voor de bouw van beademingsapparatuur.

Unieke beademingstechnologie

Het DemcAir beademingssysteem dat mede door SPIE gebouwd en getest wordt, is gebaseerd op de unieke beademingstechnologie die Demcon macawi respiratory systems heeft ontwikkeld voor inzet bij iedere patiënt, van tevroeggeborene tot volwassene. Vanuit China nam de vraag naar dit beademingssysteem in januari al toe, maar door de order vanuit het ministerie van VWS om 500 van deze systemen te leveren wordt er om een compleet andere aanpak gevraagd.

Hoge werkdruk

SPIE is de ideale partner gebleken om, met haar capaciteit aan specialisten op gebied van engineering en assemblage, met diverse nieuwe productielijnen vrijwel direct te starten vanaf het moment dat de order binnen was.Vooralsnog draaien de productielijnen in Enschede op volle toeren en wordt er nog altijd in hoog tempo kwalitatief geassembleerd en getest om de druk op de IC’s in Nederland aan te kunnen. Van alle betrokkenen bij dit project wordt momenteel veel inzet en flexibiliteit gevraagd. De werkdruk is enorm en de inspanning die geleverd wordt door de specialisten van de SPIE’s business unit Machinebouw blijft dan ook niet onopgemerkt. Het belangrijke werk dat momenteel verricht wordt in Enschede wilde Koningin Maxima met eigen ogen zien. Een van de mannen van SPIE legt haar uit hoe de het DemcAir beademingssysteem wordt gebouwd.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website