Maintenance House vormt facilitair fundament voor Hard Services van ASML

lines-animated
ASML

SPIE (voorheen Worksphere), EQUANS, Heijmans en Antea Group zijn een duurzame samenwerking aangegaan met ASML voor het integrale onderhoud en beheer van de meeste Nederlandse faciliteiten van de chipmachinefabrikant. De samenwerking is voor 5 jaar met de mogelijkheid tot jaarlijkse verlenging. De partners vormen samen het Maintenance House, het gemeenschappelijke maintenance team van ASML.

Een voorbeeld in toekomstbestendig Asset Management: het multi-suppliermodel

Het Maintenance House bestaat uit drie Hard Services Providers (EQUANS, Heijmans en SPIE) en een Tactical Maintenance Provider (Antea Group) die nauw samenwerken. Het doel van het Maintenance House is om samen de business continuïteit van ASML te waarborgen en een werkomgeving te creëren waarin medewerkers excelleren. Voor nu en in de toekomst. Dit wordt gewaarborgd via een multi-suppliermodel. Onder één dak werken meerdere leveranciers met een breed scala aan expertise samen in en aan de gebouwen en assets van ASML. Deze benadering creëert meer ruimte en gelegenheid voor de optimalisatie van de dienstverlening. Daarnaast zorgt het voor meer flexibiliteit door het vergroten van de schaalbaarheid en capaciteit van de services. Zo blijft ASML meebewegen en voorbereid op de wijzigingen en omvang van hun klant. Tot slot geeft dit multi-suppliermodel een impuls aan innovatie en (product)ontwikkeling, waarbij we meerwaarde creëren door het delen van kennis en het gezamenlijk doorontwikkelen van oplossingen.

Innovatieve aanpak en toekomstbestendig Asset Management

De productie van steeds geavanceerdere lithografiesystemen stelt uitdagende eisen aan de faciliteiten van ASML. Deze eisen komen enerzijds voort uit de productie van de lithografiesystemen en anderzijds vanuit de doelen die ASML heeft ten aanzien van duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en innovatie. Daarom is een bewezen ‘track-record’ ten aanzien van Asset Management een belangrijk selectiecriterium geweest. Dankzij de kennis en ervaring van de geselecteerde partijen heeft ASML de overtuiging het assetmanagement van de ASML-faciliteiten naar Excellent Standards te brengen waarbij het integraal Asset Management ASML en het Maintenance House een leidend voorbeeld worden.

Over EQUANS

De experts bij EQUANS ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties. Altijd met de focus op optimalisatie. EQUANS helpt zo klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staat hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel. EQUANS is een separate entiteit van de ENGIE-groep. EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland.

Over Heijmans

Iedereen wil schone lucht, wonen in een fijne buurt, werken op een goede werkplek en veilig reizen van A naar B. Door te verbeteren, verduurzamen en verslimmen maakt Heijmans die gezonde leefomgeving. Jan Heijmans begon in 1923 als stratenmaker. Inmiddels is Heijmans een beursgenoteerde onderneming die activiteiten combineert in vastgoed, bouw & techniek en infra.

Over Antea Group

Antea Group is het thuis van 1500 trotse ingenieurs en adviseurs. Samen bouwen wij elke dag aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Je vindt bij ons de allerbeste vakspecialisten van Nederland, maar ook innovatieve oplossingen op het gebied van data, sensoring en IT. Hiermee dragen wij bij aan de ontwikkeling van gebouwen, infra, woonwijken of waterwerken. Maar ook aan vraagstukken rondom klimaatadaptatie, energietransitie en de vervangingsopgave. 

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website