Iconische Dutch Windwheel in Rotterdamse haven

SPIE denkt mee over innovaties en slimme technieken die nu nog niet eens bestaan

Dutch Windwheel
lines-animated

Tussen 2020 en 2025 moet er een 174 meter hoog icoon in Rotterdam verrijzen, de Dutch Windwheel. Dat hebben elf bedrijven en kennisinstituten met elkaar afgesproken. Met de komst van de Dutch Windwheel is de wereldhaven- en architectuurstad een spraakmakende attractie rijker en het zal de skyline nog spectaculairder maken. SPIE is er bij!

Met de Dutch Windwheel wordt de skyline van Rotterdam nog indrukwekkender!

SPIE weet zich als partner binnen het innovatieve Dutch Windwheel-project in Rotterdam vertegenwoordigd in een internationaal gezelschap dat energietransitie, kennisdeling en -toepassing evenals maatschappelijk engagement hoog in het vaandel voert. De elf organisaties, waaronder SPIE, gaan samen een innovatieprogramma gaat opzetten voor de ontwikkeling van de Dutch Windwheel, hét duurzame icoon voor de toekomst in de Rotterdamse haven. Het innovatieprogramma moet gaan bijdragen aan de transitie naar een schone, digitale economie met gebruikmaking van technologische innovaties. De elf partijen die meewerken aan dit project en zullen het gaan hebben over innovaties en slimme technieken die nu nog niet eens bestaan.

Het bouwsel past niet alleen naadloos binnen de nieuwe marktsegmentaties Smart city, e-fficient buildings en Energies, maar heeft ook relevantie in een maatschappelijke discussie over de noodzaak van een circulaire economie. “Ons architectenbureau opereert al vanaf het begin op het snijvlak van kunst en wetenschap en wil met aansprekende ontwerpen de vraagstukken van morgen adresseren”, verklaart Duzan.

Doepel Strijkers

Dutch Windwheel is ontsproten uit het creatieve brein van het gerenommeerde architectenbureau Doepel Strijkers uit architectuurstad Rotterdam. Het markante project moet ambitieus uitgroeien, aldus architect Duzan Doepel, als het nieuwe 174 meter hoge icoon van Rotterdam en Nederland. “Het zal een gebouw worden met een ongekende symboolkracht”, zegt Jacco Saaman van SPIE Nederland.
Dutch Windwheel combineert een aantal functies, waaronder leisure (in de vorm van een soort reuzenrad, een innovatief en ultiem luxe hotel), werken en wonen. “Het is een totaalconcept waar wij als SPIE graag bij betrokken zijn”, weet Jacco. “Je kunt gemakkelijk in de markt roepen dat je innovatief en duurzaam bezig bent. In een dergelijk project als Dutch Windwheel laten we het als partner echt zien. Het is toch vooral een kwestie van consistentie tussen woorden en daden, geen droge theorie, maar concreet. Een dergelijk project waarin we ons zo duidelijk als innovatieve multitechnische kennisorganisatie kunnen manifesteren komt niet elk jaar voorbij. Dit is een buitenkans. We werken nu aan iets dat – in het meest ideale geval – over zo’n tien jaar gerealiseerd wordt in deze stad waar moderne architectuur hoog staat aangeschreven. Dit is een fascinerende belevingsomgeving.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.