Gemeente Leusden volledig over op duurzame ledverlichting

Gemeente
lines-animated

Vanaf deze week brandt er geen enkele gasontladingslamp meer in de straatlantaarns van de gemeente Leusden. SPIE Infratechniek voorzag 6.600 lichtmasten van energiezuinige ledverlichting. De laatste met dank aan wethouder Wim Vos.

Energie besparen

Ledlampen zijn energiezuinig, gaan langer mee en zijn minder storingsgevoelig. De vervanging van alle armaturen en lampen vond in de afgelopen twee jaar plaats. Wim Vos: “Onze openbare verlichting was toe aan vervanging, dus het was een logisch moment om over te stappen naar een duurzaam alternatief. Op energieverbruik besparen we nu zo’n 60 procent. En daarmee voldoet Leusden nu al aan het landelijk energieakkoord openbare verlichting, waarin een reductie van 50 procent besparing in 2030 is afgesproken.”

Slim systeem

De nieuwe armaturen zijn voorzien van een ingebouwd telemanagementsysteem, waarmee de verlichting op afstand is te dimmen of uit te schakelen. Het systeem registreert het energieverbruik en eventuele storingen worden automatisch doorgegeven. Alle 6.600 armaturen zijn in elkaar gezet door medewerkers van het sociaal werkbedrijf Amfors.

Bron: Gemeente Leusden

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.