Folkert Gerritsen finalist BTG Award 2022 met het project ‘ZoutZoet’

lines-animated
Folkert

Gisteren vond het jaarlijkse BTG Business Event plaats waarin de BTG Awards 2022 werden uitgereikt. BTG (Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers) organiseert deze award om talent een podium te geven. Vanuit SPIE stond onze collega Folkert Gerritsen in de finale ‘BTG Young Professional ICT/Telecom Award 2022, categorie Leverancier’. Met het bijzondere project ‘Zout Zoet’ wist hij een plekje in de finale te bemachtigen en mocht hij voor de jury een presentatie geven over dit project. Daar werden een aantal pittige vragen op hem afgevuurd. Daarnaast heeft Folkert ook aan alle genodigden van het event een korte pitch gegeven waarna er gestemd kon worden tussen de drie finalisten. De uitkomst hiervan werd meegenomen in het uiteindelijke oordeel van de jury. We spreken hem een dag na het event, nadat de rust weer is wedergekeerd.

Folkert, twee weken geleden hoorde je dat je in de finale stond. Hoe is het in de tussentijd geweest?

“Best wel hectisch eerlijk gezegd, maar wel ontzettend leuk. Mijn gewone werk gaat natuurlijk gewoon door en dat is best druk. In de avonduren heb ik daarom aan mijn presentatie en pitch gewerkt. Gelukkig kreeg ik ook een coachuurtje vanuit BTG, fijn om zo de puntjes op de i te kunnen zetten”.

Kan je ons wat meer vertellen over je project ‘ZoutZoet’?

“Ik doe een traineeship bij SPIE en bij mijn tweede opdracht kwam ik terecht bij Business Development, Sales & Innovation. Met Jacco Saaman ben ik uitgebreid in gesprek gegaan over de mogelijkheden binnen innovatie en duurzaamheid. Dit zijn twee topics waar ik me graag mee bezig wilde houden en zo kwamen we uit op waterzuivering, vanwege de tekorten die er nu al zijn in de wereld en mogelijk alleen maar toenemen.

In dit project heb ik heel nauw samengewerkt met twee andere bedrijven iTanks en VenFeld, laatstgenoemde maakt thermische zonnepanelen. Ons doel was om zout water om te zetten in zoet water met gebruik van thermische energie. Dit wilden we modulair doen zodat het systeem makkelijk wereldwijd inzetbaar is”.

We hebben samen een projectontwerp gemaakt en intern ben ik met verschillende divisies binnen SPIE het gesprek aangegaan hoe we dit in de markt kunnen zetten. De initiële technische tekeningen heb ik zelf getekend, aangezien ik chemische procestechnieken heb gestudeerd viel dit helemaal in mijn straatje. Het was heel gaaf dat ik helemaal vrij was om dit project op te pakken zoals ik wilde, ik heb er ontzettend veel van geleerd. Tot slot heeft SubsidyCloud geholpen in het subsidietraject. Hopelijk komt daar snel goed nieuws uit zodat we de pilot kunnen gaan bouwen en onderzoeken kunnen gaan doen!”

Dan de vraag waar we allemaal nieuwsgierig naar zijn, hoe is het gisteren gegaan?

“Het was hartstikke leuk, ik was stiekem toch wel een beetje zenuwachtig toen ik het podium opstapte maar gelukkig viel dat al snel van me af. Na mijn pitch mocht het publiek meteen stemmen en daar werd ik tweede. Dit oordeel zou voor 1/3 meewegen met het eindoordeel. Daarna mocht ik gelukkig meteen door naar de presentatie en die ging heel goed, er werden wel wat pittige vragen gesteld maar dat hoort er natuurlijk ook bij. Eerste ben ik niet geworden maar wel tweede en daar ben ik ook heel blij mee. Een heel kort baalmomentje had ik, want als je daar staat wil je stiekem ook winnen. Toch had ik er snel vrede mee omdat het een hele leuke en leerzame dag is geweest. Ik heb interessante mensen ontmoet en heel belangrijk, meer mensen weten nu van dit mooie project. Wie weet gaat er nog iets heel moois uitkomen!”, glimlacht hij trots.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website