Menu Search
Terug naar Nieuws

APA Group en SPIE passen slimme systemen toe om energieverbruik terug te dringen

SPIE en APA Group slaan de handen ineen om de nieuwste oplossingen op het gebied van intelligente automatisering te ontwikkelen en implementeren met als doel het energieverbruik in gebouwen, industrieterreinen en industriële omgevingen inzichtelijk te maken en het energieverbruik te verlagen.

SPIE combineert haar praktijkervaring op het gebied van installatie, realisatie en beheer en onderhoud met de kwalitatief hoogwaardige hard- en software van APA. Deze combinatie zorgt voor een optimale instelling van installaties om de best mogelijke energie- en CO₂-besparing te realiseren.

Via de installatie wordt gemeten en zichtbaar gemaakt waar de energieslurpers in een gebouw zitten. Omdat je verbruikers niet zomaar ‘uit’ kunt zetten, moet je de energiestromen in de installatie aanpassen. Bijvoorbeeld met een batterij-installatie om de pieken af te vangen, of door het slimmer inregelen van een verbruiker.

Jacco Saaman, directeur Business Development en Innovatie bij SPIE, heeft vertrouwen in de samenwerking: ″Kwaliteit van meten is erg belangrijk. Met de producten van APA zijn we in staat om hoogwaardige en kwalitatieve metingen te doen. De meetmomenten liggen zo kort op elkaar dat we een verhoogde informatiestroom binnen krijgen en daar de installatie perfect op kunnen aanpassen.″

Artur Pollak, CEO van de APA Group, heeft voor verdere expansie binnen Europa besloten om APA Benelux op te richten. ″Met de multitechnische dienstverlener SPIE is APA in staat om totaaloplossingen aan te bieden in de Benelux en daar buiten.″

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jacco Saaman

+31 (0)6 134 990 43 jacco.saaman(at)spie.com