Menu Search
Terug naar Nieuws

Bijzondere armaturen verlichten Dijkvisie Sliedrecht

Over de Rivierdijk, Baanhoek en Molendijk van de gemeente Sliedrecht staan sinds kort 217 nieuwe openbare verlichtingsmasten, aangelegd door SPIE in samenwerking met netwerkbeheerder Stedin. Deze gemeente is al enkele jaren onderhoudsklant bij SPIE en vanwege de goede samenwerking kwam deze vraag dan ook logischerwijs bij de multitechnisch installateur te liggen.

Enige tijd geleden verzocht de gemeente Sliedrecht SPIE om het verlichtingslint vanuit het centrum tot en met het einde van de dijk te verlichten met bijzondere armaturen. Aan de hand van een voorstel heeft leverancier Euromasten voor SPIE een ontwerp gemaakt. De voorkeuren van belanghebbenden uit de gemeente (bewoners en bedrijven) zijn meegenomen in het definitieve ontwerp. De lichtmasten hebben een Italiaans uiterlijk gekregen en bestaan uit drie verschillende materialen: een stalen mast, een houten uiteinde en een aluminium armatuur.

SPIE heeft alle 217 kenmerkende lichtmasten geplaatst, daar waar nodig in overleg met bewoners. Doordat de openbare ruimte buiten beperkt was (bestaande dijk) en men te maken had met parkeerplaatsen, inritten, scheiding van woningen, ondergrondse kabels en leidingen en betonnen funderingen is het een hele uitdaging geweest om de lichtmasten zodanig te plaatsen dat het lichttechnisch ontwerp nog voldeed. Ondanks deze uitdagingen is het een geslaagd project. Mede door een goede en open communicatie tussen de opdrachtgever, SPIE en bewoners. Deze laatste belanghebbenden zijn enorm enthousiast over het resultaat.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Pascal Bor

+31 (0)6 113 679 29