Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE en Stamicarbon testen inbedrijfstelling op afstand met behulp van Mixed Reality

In samenwerking met SPIE heeft Stamicarbon een nieuwe grote stap gezet in de digitalisering van de kunstmestindustrie door mixed reality-technologie in te zetten voor het op afstand in bedrijf stellen van een N/C-meter.

Tijdens de test gaven N/C Meter specialisten van SPIE Nederland via Microsoft Teams instructies aan een Process Engineer van Stamicarbon die een Microsoft HoloLens droeg in de fabriek. Dankzij directe communicatie en het op afstand meekijken met de engineer had iedereen een goed overzicht van wat er op het fabrieksterrein gebeurde.

“Hoewel deze veldtest in eerste instantie gericht was op het op afstand in bedrijf stellen van een N/C meter, werd deze uitgebreid met een opleiding op afstand over de N/C Meter,” aldus Leo Rams, Business Development Manager bij Stamicarbon. “Het theoretische gedeelte van de training aan de hand van een PowerPoint presentatie werd direct gevolgd door een “hands-on” training in de fabriek met behulp van de HoloLens. Alle handelingen van de operator in de echte fabriek konden live gevolgd worden via de Teams call, waardoor de training aan meer dan 30 deelnemers gegeven kon worden.”

Toekomstige diensten op afstand

Mixed Reality geeft bedrijven een geheel nieuwe set mogelijkheden voor slimmere, snellere en effectievere samenwerking. Het stelt beide partijen in staat om in een live sessie documenten te delen, objecten aan te wijzen, te tekenen, pijlen en annotaties te maken, snapshots vast te leggen, video’s op te nemen en met kleine details te werken, zelfs in barre fabrieks- en weersomstandigheden.

Het succes van deze inbedrijfstelling op afstand opent de mogelijkheden om de Microsoft HoloLens te gebruiken voor andere diensten op afstand, zoals inspecties van apparatuur, logistiek, expeditie

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Pascal Vleugels

+31644557476 p.vleugels(at)spie.com