Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Rene en Johnny, ‘smeerpoetsen’

Rene Lakerveld & Johnny Boontjes

Voor ons is vrijwel iedere dag hetzeflde, dat vinden wij prettig. We weten waar we van op aan kunnen!

Rene Lakerveld

Ik ben Rene Lakerveld, ik ben 59 jaar en ik woon in IJmuiden. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen die allemaal de deur uit zijn. In mijn vrije tijd geniet ik graag van mijn kleinkinderen, speel ,covers op mijn gitaar en rommel een beetje om en rond het huis. Ik begon met werken op mijn 17e, ik heb toen in een constructiewerkplaats gewerkt in IJmuiden. Daar heb ik ook mijn constructiebankwerkersdiploma voor gehaald. Vervolgens heb ik van 1993 tot nu gewerkt. Eerst bij Tata Steel, dat werd toen Heijmans en vervolgens na nog een overname, SPIE. Voor mij is werken bij SPIE echt een thuiswedstrijd, ik kom fluitend op de fiets naar mijn werk en ga fluitend weer naar huis. Ik begon in de industriële hoek, daarna stapte ik over op infratechniek. Vanuit industrie werden mensen overgenomen en ik begon toen rugklachten te krijgen dus voor mij was het fijn om de werkplaats in Velsenoord om te ruilen voor iets anders. Ik kreeg bij SPIE de nodige opleidingen en cursussen, dat is allemaal heel goed geregeld. Ik kijk nog steeds geregeld op de SPIE Academy website, hier bieden ze allerlei soorten handige cursussen aan. Ik heb er al een aantal op mijn naam staan, zoals: heftruck besturen, hydrauliek, hoogtewerk, veilig werken langs de weg.. ga zo maar door. Voor infrastructurele klussen heb je nu eenmaal andere competenties nodig dan bij industriële.

Voor ons is eigenlijk elke dag hetzelfde. Wij beginnen om 7u ‘s ochtends met werken maar daarvoor drinken we al even samen een kopje koffie. Ondertussen kijken we op onze tablet wat voor werk we die dag moeten doen, dan komt in de vorm van tickets. Het is altijd in de vorm van onderhoud, wat de basis is van iedere technische omgeving. Zonder ons kan de boel niet draaien. Wij smeren de hele dag: tandwielen, bruggen, lagers, bedenk het maar. Ondanks de moderne technologieën blijft ons werk handmatig, daar zijn mensenhanden voor nodig. We hebben een slim en efficiënt systeem opgezet, daar hebben we alle vrijheid in gekregen. Vroeger kreeg je orders, maar bij SPIE bedenk je gewoon zelf wat het beste werkt, daar vertrouwen ze je volledig in.

We hebben de administratieve taken goed verdeeld. Ik, Johnny, doe het liefste de communicatie met de klant, Rene regelt de tickets. Ik werk graag met mensen, ik heb onlangs nog een sociale talenten scan gedaan en daar krijg je handige tips mee. Die tips gebruik ik ook thuis, juist omgaan met mensen is gewoon de basis. Bij SPIE heb je veel mogelijkheden om door te groeien, de ambitie van het bedrijf is hoog en de verwachting om daarin mee te gaan voor de medewerkers gaat daar in mee. Het leukste bij SPIE is dat wij de allrounders zijn, we kunnen gewoon heel veel. Dat is ons ook geleerd. Ik wil geen timmerman of stukadoor zijn, ik wil allround zijn in techniek en altijd groeien.

Zo hebben we laatst nog met een bootje over het water gevaren om bij een onderdeel van het complex een kast op te hangen. Dat was aan vervanging toe. Vervolgens varen we weer terug om te smeren. Deze afwisseling maakt het leuk, maar een hele dag smeren doen wij ook met veel plezier.

Johnny Boontjes

Ik ben Johnny Boontjes, ik ben 39 jaar oud en ik woon ook in IJmuiden. Na een aantal lasopleidingen en cursussen ben ik hier beland. Ik houd ervan in mijn vrije tijd veel te sporten, een goede gezondheid is de basis van een lang en gelukkig leven. Ik denk veel aan mijn gezondheid omdat ik zo lang mogelijk wil genieten, samen met mijn vrouw. Ook ik ben smeerder bij SPIE, ik zit hier net een half jaar langer dan Rene. Ik vind het fijn om technisch werk te doen, daar is namelijk altijd werk in te vinden. En hier bij SPIE zitten we gewoon goed, het gras is heus niet groener bij de buren. Wij kwamen snel in vaste dienst, je mag opleidingen doen, mensen kennen en vertrouwen elkaar. Dat is de basis van een prettige werkomgeving. Ik vind het echt belangrijk om het naar mijn zin te hebben op mijn werk. Zo heb ik een bus van de zaak, krijg overuren betaald en ik heb een fijn salaris. Ik voel me nooit ergens tekort in gedaan. Dat is een prettig gevoel, daar werk je natuurlijk ook voor.

Energie

SPIE is een werkgever voor het leven. Je hebt het hier goed, ze zorgen voor je en je kan al je ambities waarmaken, zolang je maar je schouders er onder zet.

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jaap Bongers

+31 (0)6 123 456 49 j.bongers(at)spie.com