Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Peter Koning allround monteur

Peter Koning

Neem het heft in eigen hand en denk altijd in oplossingen!

Peter Koning

Ik ben Peter Koning, 57 jaar oud en woonachtig in Veendam. Ik ben getrouwd en heb een zoon van 35. Ik probeer ervoor te zorgen dat het thuis goed loopt en op mijn werk vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Dat heb ik altijd al gedaan. Vanaf het begin van mijn carrière heb ik verschillende MTS-cursussen en -opleidingen afgerond: van elektronica tot energietechniek, van werktuigbouwkunde tot fijnmechanica. Met alle opgedane kennis op zak ben ik op mijn vierentwintigste gaan werken. Via school kwam ik voor een stage terecht bij een grote perforatie- en radiatorenfabriek. Dit was voor mij een hele goede leerschool en ik heb daar dan ook zes jaar gewerkt. Tegen de tijd dat ik dertig was, begon ik pas weer verder te kijken en ben toen bij een fabriek in recycling-machines gaan werken. Zij maakten machines voor scheiding in koelkasten (gas/olie/water). Dit was dusdanig baanbrekend dat ik dit ook in andere landen mocht demonstreren, onder andere in Duitsland.

Zo’n 14 jaar geleden maakte ik kennis met Numac, dat toen nog helemaal nieuw was in Groningen. Spannend en vooralsnog klein, maar ik had er een goed gevoel bij. Ik wilde stabiliteit en toekomstvisie, precies dat boden zij mij. De omgang met mensen was bij Numac, en is nu bij SPIE, heel erg prettig. Dit, en de afwisseling van het werk, maakt dat ik het erg goed naar mijn zin heb. Het onderdeel waar ik voor werk detacheert mensen bij productiebedrijven. Het leuke is dat je soms heel lang bij een klant zit en soms wat korter. Inmiddels zit ik nu bij mijn derde vaste klant. Mijn inzet wordt gewaardeerd, onder andere door vrijheid en verantwoordelijkheid.

Toen Numac in 2015 door SPIE overgenomen werd, bleven we nog altijd dezelfde ‘familie’ binnen SPIE. De achtergronden van de nieuwe collega’s waren verschillend, maar ondanks dat we een heel groot bedrijf zijn, horen we allemaal bij elkaar.

Bij mijn huidige klant werk ik bij een fabriek in Bedum dat zich specialiseert in hoogwaardige ingrediënten voor babyvoeding. In deze branche zijn houdbaarheid, hygiëne en veiligheid van groot belang, dit is dan ook een high-care organisatie: je dient naar alle gestelde eisen voor hygiëne verantwoord gekleed te zijn.

Wij beginnen om half 8 voor het werkoverleg van de voorbije 24 uur. Ik heb de verantwoordelijkheid voor de verpakkingsafdeling en krijg soms wel eens onderhoud- en storingsklussen tussendoor. Er zijn drie verpakkingslijnen in de fabriek: twee van 25 kilo ‘zakgoed’ en een van 1000 kilo ‘Bigbag’. Hier worden de basiselementen van de babyvoeding in grote verpakkingen verwerkt. Deze gaan per pallets van een ton naar diverse klanten toe. Voor iedere lijn is iedere week een onderhoudsdag, dan wordt alles bijgehouden. Daar hebben we eigen methodes voor ontwikkeld. Ons motto is: alles moet gewoon altijd werken. Maar soms is er geen standaard oplossing voor een onderhoudsprobleem en dan maak ik zelf wat, je moet immers in oplossingen denken.

Ik heb thuis een werkplaats, daar ga ik dan aan de slag en kan ik ook aan matetriaalbeproeving doen. Met al mijn ervaring en kennis kan ik dat makkelijk maken, maar er zit wel gelijk een hele business case aan vast. Als ik bij de klant voorstel om dingen wat makkelijker te maken, dan moet ik het goed kunnen onderbouwen. Ik maak dus een business case die aantoont wat het de klant oplevert als ik mijn idee uitvoer. Denk hierbij aan tijdswinst, veiliger werken, levensduur of zelfs de bescherming van de medewerker of diens rug bij het verplaatsen van zware voorwerpen. Dan maak ik iets wat iedereen kan gebruiken, inclusief een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Zo heb ik al eens een transportband-spanningsmeter ontwikkeld. Wij kwamen er namelijk achter dat de transportbandjes in de fabriek ongelijk en onvoorspelbaar slijtage toonden. Een productzak van 25 kg werd dan op de banden geplaatst, maar wanneer de transportband het begaf, viel de zak om en dat ging ten koste van tijd, geld en hygiëne. Dankzij mijn spanningsmeter kon ik na uitgebreid onderzoek de levensduur van de bandjes voorspellen.

Ook heb ik een keer een vervoersetje ontwikkeld om pompen te verplaatsen, zelfs als deze op de meest ongunstige plekken stonden. Met een arbo-technische werkhouding kan je dankzij mijn vervoerset een pomp van 40 tot 500 kilo met gemak verplaatsen en verrijden.

Met al mijn werkzaamheden en ‘uitvindingen’ houd ik mij altijd vast aan dezelfde instelling. Ik heb een gekscherend motto: “Wat moet je niet doen in je leven? Knoeien!” Zeker niet wanneer je iets voor de klant maakt, dan moet je gewoon iets maken wat goed werkt, maar ook zeker goed oogt. Dat helpt om ze te overtuigen.

Energie

Ik heb heel afwisselend werk en stimuleer mezelf constant om uitdagingen aan te gaan. Gelukkig mag ik nog tien jaar werken, ik ga namelijk altijd met heel veel plezier naar mijn werk!

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Maas-Jan Smit

+31 (0)6 12734806 maasjan.smit(at)spie.com