Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE bouwt mee aan windpark Kroningswind

SPIE wordt verantwoordelijk voor de aansluiting van duurzaam initiatief Kroningswind. Een windpark met maar liefst 19 windturbines, dit is een equivalent van ongeveer 65.000 huishoudens.

Tien agrarische families namen in 2011 het initiatief om een windpark op hun gronden te ontwikkelen. Voor een duurzame toekomst van het eiland Goeree-Overflakkee en het agrarische bedrijf. Er is voortvarend gewerkt aan de integrale gebiedsontwikkeling Noordrand met als doelen: natuurontwikkeling, agrarische structuurversterking, wonen in de natuur, recreatief medegebruik én windenergie. Windpark Kroningswind zal met de 19 Vestas V117 windturbines en een capaciteit van circa 80 MW de komende 25 jaar groene stroom opwekken.

De werkzaamheden van SPIE bevatten onder andere het aansluiten van het 33 kV windpark, meerdere soorten van bekabeling, engineering en het bouwen van verschillende schakelinstallaties. Ook bijhorende zaken als noodvoorzieningen, glasvezelbekabeling, camera-, besturings- en beveiligingssystemen worden door SPIE opgepakt.

Theo Pieters, projectmanager van SPIE is enthousiast: “Bij SPIE werken we graag aan groene en duurzame projecten. De capaciteit die we straks creëren met dit windpark zal een enorme aanwinst voor een duurzamere maatschappij zijn.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Theo Pieters

+31 (0)6 108 793 60 t.pieters(at)spie.com