Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Antonio Villalobos Maintenance coördinator

Antonio Villalobos

Waarom bij SPIE? Om de diversiteit die we hebben qua werkzaamheden EN de mensen. Plus de professionaliteit die we hebben en uitstralen. Maar ook de service die we verlenen binnen heel SPIE. We zijn een bedrijf dat echt betrokken is bij klanten. Dat maakt me trots om voor zo’n bedrijf te werken. Iedereen is uniek op zijn eigen manier en draagt zijn eigen steentje bij.

Antonio Villalobos

Ik ben Antonio, 50 jaar. Ik woon al 18 jaar samen met mijn vriendin in ’s-Heerenberg. Ik ben een enorme dierenliefhebber en heb dan ook een leuke labrador. Mijn hobby’s zijn vooral dingen knutselen of maken; zo houd ik van drones maken, ermee vliegen en daarmee foto`s vanuit de lucht maken. Maar ook houd ik van kasten timmeren, of frames maken voor tuinsets. Vrijwel alle meubels in huis heb ik gemaakt. In mijn overige vrije tijd mountainbike ik ook graag. Ik ben van Spaanse afkomst dus ik wil altijd buiten zijn. Ik ben sociaal en houd ervan om mensen om me heen te hebben. Ik zeg altijd: ik houd van een goede samenwerking zoals barbecueën en drinken.

Ik begon ooit als automonteur, ik was altijd al met fietsen en bromfietsen aan het sleutelen, dus daar begon het al te kriebelen. Een vader van een vriend van mij had een autogarage, daar mocht ik na schooltijd klusjes doen en werken. Hij leidde mij op tot automonteur. Maar toen ik op school mocht kiezen welke kant ik op wilde heb ik een week lang overal rondgekeken en viel mijn blik op werktuigbouwkunde, en dan met name metaalbewerking. Daar ben ik in doorgegaan en heb ik een opleiding in gevolgd. Ook heb ik een tijdje bedrijfsbeheer erbij gedaan maar dat was iets te langdradig voor mij. Na het behalen van mijn diploma heb ik bij een kunststofbedrijf gewerkt, daarna bij een constructiebedrijf op een mechanische afdeling. Vervolgens ben ik rond ‘88 naar een chemisch bedrijf gegaan met prototypes voor hogedrukconstructies voor in chemieprocessen, daar zat ik in een research afdeling en maakten we prototypes voor diverse machines. Daar heb ik 12 jaar met veel plezier gewerkt. Na sluiting van die technische dienst vanuit reorganisaties ben ik rond 2000 bij een verspaandersbedrijf aan de slag gegaan. Daar heb ik met de engineer samen een machine ontwikkeld en gefabriceerd tot een mooi product waar ze garen maken voor kleding. Deze machine diende in India geplaatst te worden door mij. Ik heb toen een aantal man mogen instrueren en aanwijzingen moeten geven voor het gebruik van deze machine. Hierna heb ik nog als allrounder bij datzelfde bedrijf mogen werken voor een half jaarVervolgens werd ibenaderd door een bekende projectmanager: of ik in de werkplaats van SPIE mee wilde werken en ik ben toen begonnen als fijnmechanische verspaander bij SPIE 

Ik heb veel gebrainstormd met hem over die werkplaats. Hoe moest die er uit gaan zien? Wat is het idee? Hebben we een tijdsplan? Wat was het budget? Er waren al 2 computergestuurde machines, daar moest een start mee worden gemaakt en ze zochten iemand die dat kan bedienen en het reilen en zeilen van de werkplaats op zich kan nemen. Het hele rataplan. Ik vond het een pittige maar interessante uitdaging, maar ik had voor mezelf wel bedacht dat ik het wel binnen 5 jaar moest kunnen doen. We stelden doelen en eisen aan elkaar en de werkplaats. Dat werkt prettig. 

Helaas hebben we wel een aantal vaste klanten verloren door de crisis een paar jaar terugmet name het transport van producten bleek toch wel lastig te zijn. Daarom pasten we dingen aan. Toen hebben we ook een CNC draaibank gekocht waardoor veel werk binnenkwam. Na ongeveer 8 jaar en een aantal reorganisaties en nieuwe functies zijn we op de locatie van Duiven bijgetrokken. Klanten blijven altijd terugkomen, we hadden een sterke band opgebouwd van vertrouwen. Er zijn natuurlijk na de verhuizing en nu corona verschillende dingen gebeurd, maar toch zijn de klanten gebleven. Ook dit jaar wil ik weer voldoende klanten en orders binnenkrijgen binnen ons vakspecialisme. We treden graag naar buiten en laten zien wat we kunnen.  

Mijn werkdag is steeds anders. Wel begin ik elke dag rond 7:15u op de werkplaats. Ik heb altijd de radio aanstaan en zing graag mee. Ik trek mijn werkkleding aan en drink een kop koffie en start mijn werkdag. Vaak begin ik gewoon met mijn mails controleren. Materialen bestellen, klussen inplannen, collega’s aansturen met lopende klussen. Ik ondersteun collegas ook met machines instellen, ik help jongere collega’s met ‘waar moet je op letten, wat is wel/niet belangrijk’ ik help graag mee waar het kan. Ik ga  naar storingen van klanten, maak digitale tekeningen voor klanten, ik programmeer programma’s voor de machines. 

Energie

Iedere dag is van iets minder druk tot heel druk. Wij zijn afhankelijk van de vraag van de klant en dat bieden wij aan. Wij zijn een machinefabriek en maken alles van transitie tot tandwiel. Ik ben graag hoe drukker hoe beter, daar haal ik energie vandaan. Ik zeg altijd ‘action speaks louder than words’ want ik verkoop geen luchtkastelen.

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Maas-Jan Smit

+31 (0)6 12734806 maasjan.smit(at)spie.com