Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Ladislav Vorselen Projectleider

Ladislav Vorselen

Ik vind het leuk om bij SPIE te werken omdat mijn hart bij techniek ligt. Doordat ik de mogelijkheid heb om bij verschillende bedrijven in de techniek te werken is dat heel uitdagend. Van papierfabriek en afvalverwerking tot incontinentieluiers.. ik maak het allemaal mee.

Ladislav Vorselen

Mijn naam is Ladislav, roepnaam Ladja. Ik ben 30 jaar oud, woon in Sittard en ben getrouwd. Mijn hobby’s zijn fitness en hardlopen. Ook ben ik al even druk met het verbouwen van mijn huis. Ik studeer ondertussen ook al bijna vier jaar Engineering aan Zuid Hogeschool te Heerlen. Ooit ben ik als automonteur begonnen. Daarna ben ik op mijn 18e bij Defensie gaan werken. Hier begon ik als monteur, werkte mij op tot allround monteur, berger en vervolgens beheerder van onderhoud. In mijn tijd bij Defensie heb ik twee uitzendingen mee mogen maken. Een naar Turkije toen ik 23 jaar oud was, daar heb ik 4,5 maand gezeten. In 2017 ben ik voor mijn 2de uitzending voor 5 maanden naar Mali geweest. Wat je op dergelijke uitzendingen vooral leert is hoe je alles moet maken met zo min mogelijk middelen, maar dat maakt het leuk en behoorlijk uitdagend. Daar moet je echt mee doen. De uitdaging en ervaring die ik heb opgedaan bij defensie had ik nooit willen missen. Deze kennis en kunde gebruik ik nu nog steeds in mijn leven en werk. In 2018 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en heb deze bij Engie Veldhoven gevonden. Hier werkten ik projectmatig aan utiliteit en HVAC systemen in de rol van werkvoorbereider. Wij verzorgden de benodigdheden dat ASML nodig had om de bekende chipmachines op te bouwen en testen. Na anderhalf jaar daar gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar SPIE bij maintenance solutions. Hier mocht ik gelijk aan de slag als maintenance coördinator.

Sinds augustus 2019 werk ik bij SPIE bij maintenance solutionsMijn eerste opdracht was bij de klant Essity, hier begon ik als werkvoorbereiderVervolgens mocht ik voornamelijk inhoudelijk machines opnieuw in SAP opzetten zoals functielocatie plekken, onderhoudsconcepten opstellen, spare parts, enz.  

Mijn tweede opdracht was voor een half jaar bij Sappi in Maastricht, een papierfabriek. Hier heb ik procesmatig verbetering in de bedrijfsvoering geanalyseerd en vervolgens mogen doorvoeren.  

Sinds september 2020 ben ik begonnen bij Attero in Moerdijk. Daar ben ik begonnen als projectleider. Mijn werk betreft vooral coördinatie van projecten en onderhoud. De werkzaamheden betreffen dan ook achterstallig onderhoud en live-extention projecten. Als projectleider ben je dan ook echt afhankelijk van onderhoud anders komen de projecten in gevaarGelukkig heb ik zowel op onderhoud als projecten de juiste kennis en ervaring hiervoor.  

Momenteel zit ik van maandag tot en met donderdag in Moerdijk. Het is noodzakelijk om voor mijn werk op locatie te zijn. Ik moet echt naar de mensen toegaan, echt praten over plannen en afspraken. Je dient de werkplaatsde fabriek en betrokken stakeholders te bezoeken . Met het team moeten we echt face-to-face praten om iets voor elkaar te krijgen. Samen met een team van verschillende disciplines pakken wij zowel werkzaamheden in het onderhoud als projecten aanDit doe ik samen met collega Marco Lagerwaard, senior maintenance engineer, hij heeft diverse aspecten onderkent en actiepunten uitgezet, daar doe ik de projecten en uitvoering van. Een mooie samenwerking dus. Door onze samenwerking op het gebied van maintenance en projecten vullen wij elkaar aan en behalen hierdoor mooie resultaten.    

De fabriek van Attero Moerdijk is een afvalenergiecentrale. Zij verwerken restafval tot elektriciteitDrie huisvuilkranen dragen zorg voor het voeden van de vier verbrandingslijnen van de AEC (afvalenergiecentrale) Moerdijk. De huisvuilkranen maken daardoor een onderdeel uit van het primaire proces. De totale installatie is afhankelijk van de beschikbaarheid van de huisvuilkranen. Deze grote kranen pakken het afval op en gooien het in ketels. Die ketels stoken door middel van grof vuil de temperatuur op, hiermee winnen ze energie door een stoomturbineEen stoomturbine is een apparaat dat wordt gebruikt om de hoge druk van stoom om te zetten in rotatie van een as die een uitgaand vermogen levert. Deze stoomturbine drijft stoom dankzij restwarmte van het grofvuil en daarmee produceren ze elektriciteit. Deze elektriciteit levert AEC Moerdijk aan diverse klanten in de omgeving waaronder ShellJe draagt dan dus ook iets bij aan een groenere maatschappij. 

De verplaatsing van afval in de bunkers naar de ketels, gaat doormiddel van 3 huisvuilkranen. Mijn project draait om deze 3 kranen en 2 kranen die de verbrande afval afvoerenIk moet zorgen voor zogenaamde ‘life extension. Mijn doel is om doormiddel van het afronden van verschillende projectwerkzaamheden de levensduur van deze kranen te verlengen. De kranen zijn uit 1997 dus dat is een mooie uitdaging. In het verleden waren doorgaans van de 3 kranen werkzaam, je kon daar dus nauwelijks onderhoud aan doen want ze waren altijd nodig voor werkzaamheden. Nu hebben we 3 kranen waardoor wij doorgaans onderhoud kunnen doen aan de derde kraan en er altijd twee aan het werk zijn. Deze redundantie zorgt voor een betere planning voor wat betreft onderhoud en projecten. 

Ook de rails waar de kranen op rijden zijn toe aan vervanging. Deze worden in september vervangen. Er is 1 keer per 6 jaar een week waarin alles stil ligt, ook wel de nullijnstop genoemdIn deze week worden verschillende werkzaamheden aan diverse systemen uitgevoerd. Dit vergt communicatie en coördinatie tussen projecten en onderhoud om alles soepel te laten verlopen. Naast de 3 huisvuilkranen die het afval in verbrandingsketels plaatsen, zijn er ook nog 2 slakkenkranen die de verbrande afval vanuit een bunker op een band plaatsen. Vervolgens wordt dit afgevoerd richting de afvalverzamelingsplaatsAan deze 2 kranen doen wij ook diverse project en onderhoudswerkzaamhedenDeze kranen worden nog door mensen bestuurd maar het idee is om dit autonomisch te laten werken. Daar is het hele plan ook al op ingericht. Genoeg uitdagingen toch? 

Energie

Het leuke aan deze afwisseling van opdrachtgever, is ook met name de typen technieken die elkaar afwisselen. Je staat steeds weer voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast vind ik de rollenwisseling voor mijzelf erg leuk. Van werkvoorbereiding, of als projectleider, naar maintenance engineer. Het is niet rol gebonden, dat is wat je normaal binnen een ander bedrijf wel hebt.  Dat maakt SPIE zo leuk!

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com