Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Yvonne Hozeman Teamleider Industry services

Yvonne Hozeman

Bij SPIE mag je jezelf zijn, wij werken op een informele manier samen. De monteurs, kantoormedewerkers, maar ook onze klanten. Dat geeft de samenwerking een fijne sfeer.

Yvonne Hozeman

Ik ben Yvonne, 41 jaar oud en ik woon in Landgraaf in een leuk oud mijnwerkershuisje. In mijn vrije tijd ga ik graag paardrijden op mijn eigen paard Dide-Wiene. We rijden fanatiek dressuur en in 2021 hoop ik mijn droom waar te maken, namelijk succesvol klasse Z(waar) starten op officiële KNHS – wedstrijden. Zowel in mijn werk als privé ben ik altijd bezig en onderweg. In 2014 ben ik bij Numac gestart en in 2015 werden wij door SPIE overgenomen waar ik nu met veel enthousiasme werk in de rol van teamleider.

Ik heb HEAO commerciële economie gestudeerd. Hierna heb ik bewust voor het uitzenden gekozen. Als intercedente begon ik bij Randstad in Brunssum. Onze focus lag met name op productie en logistiek. Een dynamisch en kort cyclische markt waarin je continue slim en hard moet werken om samen te bouwen aan een goed resultaat. Een aantal klanten van toen, heb ik nu weer als klant. Nu sluiten we aan bij de technische dienst en niet meer bij productie. Binnen Randstad ben ik doorgegroeid naar de rol van accountmanager. In eerste instantie leek dit een hele mooie stap. De tijd leerde mij dat deze baan echt een baan ‘op afstand’ was en dat het veel minder om het werken met mensen ging en des te meer over keiharde sales. Dit paste minder bij mij waardoor ik in 2014 bij Numac gestart ben in de rol van teamcoach.

Verrast was ik door alle aandacht en energie die ik aan mijn monteurs mocht geven. Zo’n warm bad was het in het uitzenden zeker niet! Kennismaking met mijn team leerde dat ik leiding mocht gaan geven aan een hele fijne club mensen. Iedereen is op zijn manier gedreven in zijn vak, gedreven in het helpen van onze klanten en gedreven om te laten zien waarin wij ons onderscheiden. Numac is in 2015 werden wij overgenomen door SPIE. Dat vond ik toen best een behoorlijke stap. Van ons kantoor in Geleen kregen we een kantoor in Elsloo. Daar zat ik dan op een mega grote locatie waar ik verder nog niemand kende.

Mijn werk ging gewoon door. Werving en selectie, monteurs plaatsen op klantopdrachten, evalueren hoe het gaat en weer verder. Inmiddels heb ik SPIE veel beter leren kennen en heb ik een compleet beeld van wat we allemaal in huis hebben. Door corona kwamen helaas sommige mannen op de bank te zitten. Andere onderdelen van SPIE hadden hulp nodig en zo gingen onze mannen bijvoorbeeld naar opdrachten van andere divisies om daar mee te helpen met bijvoorbeeld nieuwbouw en renovatie. Zo heeft een van onze mannen geholpen in het magazijn en weer andere monteurs hebben op andere plekken uitgeholpen. Door het bezoeken van die werkplekken heb ik een steeds beter beeld gekregen van wie SPIE is, wie onze collega’s zijn en wat SPIE allemaal doet. Door corona moesten we meer afstand houden en eigenlijk heeft die periode ons juist dichter bij elkaar gebracht.

Ik ben teamleider geworden om monteurs maximaal te laten presteren in hun baan en binnen SPIE. Sommige monteurs zijn doorgegroeid naar hogere technische functies waardoor ze nu onderdeel uitmaken van onze adviesclub. Andere monteurs verbreden zich van enkelvoudig monteur naar allround monteur. Onze meest ervaren monteurs hebben zoveel kennis en kunde in huis dat zij in staat zijn om de technische diensten naar een hoger niveau te tillen. Als ik dit soort feedback van klanten krijg dan ben ik daar wel trots op.

Mijn rol zie ik meer als een faciliterende rol. Op technisch gebied vertrouw ik helemaal op de kennis en kunde van de mannen zelf.  In mijn werk spreek ik met verschillende klanten en haal ik veel informatie op. Deze gebruik ik in mijn ontwikkelgesprekken met de monteurs. Ik vind het mooi om hen te laten groeien en ik geef ze graag tips mee waardoor ze nog beter kunnen worden in dat wat ze al goed doen. Om dit goed te kunnen, vind ik regelmatig contact met de mannen zelf maar ook met de klant heel belangrijk. Zo zie en hoor ik veel en dat neem ik weer mee in mijn gesprekken.
We doen nu ook Turn Arounds op Chemelot. Tijdens die weken start ik altijd een werkdag in de ochtend mee op. Als ik me dan op de parkeerplaats sta om te kleden dan denk ik eigenlijk altijd: ‘supertof dat ik hier als vrouw onderdeel van uitmaak en dat ik hier zo aan mag bijdragen!’

Niet alle gesprekken zijn altijd even leuk. In sommige gevallen krijg ik wel eens minder goede feedback van de klant en dat deel ik dan ook met de betreffende monteur. Zeggen dat iemand iets niet goed heeft gedaan, is niet zo moeilijk. Met een coachende aanpak probeer ik bewustwording te creëren. Als dat lukt, vindt men zelf hun weg om zaken in de toekomst beter aan te pakken. In sommige gevallen moeten we concluderen dat het werk niet meer past. Als dat aan de orde is dan probeer ik altijd op zoek te gaan naar een passende oplossing waardoor de monteur toch op een goede manier verder kan. Ondanks dat dit de minder leuke trajecten zijn, krijg ik er veel voldoening van als het uiteindelijk lukt.

Met ons team zijn we volop in ontwikkeling. 2021 belooft een uitdagend jaar en een jaar van verandering te worden. Dit jaar zit ik in het coachingsprogramma van SPIE. De HR directeur helpt mij in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit coachingsprogramma vind ik een super initiatief. Tegelijkertijd is het ook wel spannend om met ‘directie’ aan tafel te zitten. Inmiddels heb we een paar contactmomenten gehad en het levert mij een beter beeld op van hoe SPIE naar bepaalde zaken kijkt en wat zij belangrijk vinden. Verder biedt het mij ook toegang tot een nieuw netwerk en daar heb ik/heeft ons team nu al profijt van. We voelen ons gesteund en maken met name stappen op het gebied van sales. Het feit dat iemand op dat niveau tijd maakt om mee te denken en om oprecht te willen ondersteunen in het dagdagelijkse werk ervaar ik echt als cadeau.

Energie

In mijn werk moet je het leuk vinden om met mensen te werken, te organiseren en te coördineren. Je komt namelijk van alles tegen. Als je het leuk vindt om te groeien dan heb je een mooie werkgever aan SPIE. Er is van alles mogelijk, je moet het wel zelf doen!

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com