Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Dennis van Olst Uitvoerder 2

Dennis van Olst

Ik werk al 32 jaar voor hetzelfde bedrijf dat inmiddels vele naamsveranderingen heeft doorgemaakt. Ik heb ook veel reorganisaties gezien. Na al deze ervaringen en jaren voel ik me echt stoer dat ik het jasje van SPIE elke dag mag aantrekken. SPIE is een heel bekend bedrijf en ik merk dat het een goede naam heeft. Ik voel me trots om zo’n bedrijf achter mij te hebben staan.

Dennis van Olst

Ik ben Dennis, 54 jaar en getrouwd met Gerritta. Samen hebben we 2 zoons, één van 26 en één van 21 (thuiswonend). Heel toevallig werken zij allebei voor hetzelfde installatiebedrijf. Ik ben geboren in Amersfoort en woon nu in Soest, waar we in 2019 een klushuis hebben gekocht en al meer dan een jaar bezig zijn met renoveren.
In 1983 ben ik begonnen bij een elektrotechnisch bedrijf in Amsterdam, daar kreeg ik een opleiding tot hulpmonteur. Vervolgens heb ik een opleiding tot monteur gedaan, toen de opleiding technicus en halverwege die opleiding kwam ik terecht bij een afdeling (Telecom) voor verkeersregelingeninstallaties. Deze afdeling was een divisie binnen de gemeente Amsterdam. Ik heb interne opleidingen verkeersregelinstallaties gevolgd op de afdeling service & onderhoud. Ik ben doorgegroeid van technicus naar technisch specialist, vervolgens projectrealisator en bekleed nu de functie van uitvoerder bij SPIE. Door meerdere reorganisaties waarbij diverse naamsveranderingen hebben plaatsgevonden ben ik nu onderdeel van SPIE familie.

Momenteel merken wij in het veld vrij weinig van COVID-19. Uiteraard zijn onze veiligheidseisen aangepast. Ook bespreken we dagelijks in binnen het team wat de ander heeft gedaan in zijn privé situatie qua visite, de deur uitgaan en andere sociale contacten. Hierdoor kunnen we elke dag weer met vertrouwen in elkaar aan de slag.

In 2009 kregen wij de mogelijkheid om 50 oplaadpalen te plaatsen in Amsterdam. Dit bleek achteraf een succesvolle pilot te zijn. Daarna kwam er veel werk naar ons toe. Het zijn uiteindelijk 500 oplaadpunten geworden in Amsterdam.

Na dit project kregen we opdrachten van Stichting Elaad. De stichting werd opgericht met subsidies van Energieleverancier, Nutsbedrijven en de Overheid. De Overheid had de ambitie om 10.000 oplaadpunten in Nederland neer te zetten. Een gemeente had recht op 1 oplaadpaal per 10.000 inwoners. We hebben in 3 maanden tijd 322 gemeentes geschouwd op locatie. Acht a negen jaar geleden leek elektrisch rijden nog een sprookje, nu kan je het gewoon niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Hoe de toekomst eruit zal zien, elektrisch rijden of op waterstof? Ik heb geen idee. Voor nu is er genoeg werk.

Het leukste aan mijn werk is het contact met mensen: Ik onderhoud het contact met klanten en bedrijven. Ik bouw al ruim anderhalf jaar, samen met mijn collega Mark van Rutten, aan Ionity projecten. Wij hebben aan een half woord genoeg en zijn allebei niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Ionity geeft SPIE de opdracht om de laadsites te bouwen bij diverse benzinestations.

Binnen SPIE is er een nieuwe divisie genaamd e-mobility. Ik ben gevraagd om hier deel van uit te maken. Dat doe ik heel graag en krijg de mogelijkheid om mijn eigen team samen te stellen. Het regelen, keuzes maken, schakelen zit in mijn bloed.

Klein voorbeeld: Zo kwam ik laatst op locatie, waar twee laadpalen geplaatst moesten worden voor Mac Donalds, een enorme heg tegen. Dan moet je schakelen zodat de groenvoorziening verwijderd en afgevoerd moet worden, dit was niet vooraf bekend en stond niet als opmerking in de werkmap. Het verwijderen lukt wel maar het afvoeren van enorme struiken op dezelfde dag terwijl daar geen ruimte voor was op één de aanhangers is wel een dingetje. Dit moet natuurlijk op een nette manier gebeuren. We hebben de overgebleven heg keurig gesnoeid zodat de twee laadpalen er precies tussen pasten. Het resultaat was een nette struik met twee prachtige laadpalen ertussen. Dat maakt mijn werk leuk; Het regelen.

Het eerste project binnen e-mobility is het plaatsen van laadstations op 170 locaties van Mac Donalds. Er zijn inmiddels 65 locaties gerealiseerd dus we hebben voorlopig nog veel werk.

Energie

Ik ben trots om bij een organisatie als SPIE te horen. Ik vind het leuk om de vrijheid te hebben binnen mijn eigen werk. Ik ben een teamplayer. Het werkt niet allemaal alleen op mijn manier, we moeten dit echt samen doen. Het pad moet breed genoeg zijn voor suggesties van anderen. Ik laat de expertise bij de juiste collega’s.

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com