Menu Search
Terug naar Nieuws

Prinses Amaliabrug en Kogerpolderbrug overgedragen aan Provincie

Een samenwerking tussen SPIE en Dura Vermeer

De afgelopen jaren zijn we druk geweest met de vervanging van de Amaliabrug (voorheen de Beatrixbrug) en de Kogerpolderbrug. Een bijzonder project, aangezien we ook nog de eerste tijdelijke beweegbare brug hebben ingezet. Dit om tijdens de bouw van de Amaliabrug de hinder voor weg- en scheepvaartverkeer te beperken. De vervanging van deze twee beweegbare bruggen maakte onderdeel uit van het project Trajectbenadering N244a-N246. Beide bruggen worden nu op afstand bediend vanuit de centrale bediening in Heerhugowaard.

Het project zit erop!

Afgelopen woensdag, 30 september 2020, is het project overgedragen aan de beheersorganisatie van de provincie Noord-Holland, die met veel tevredenheid terugblikten op de samenwerking en het resultaat. Het “stokje” is via SPIE (Peter Paasse) en Dura Vermeer (Theo Winter) doorgegeven aan gedeputeerde Jeroen Olthof. Onder bijzondere omstandigheden ten gevolge van de strenge maatregelen passend op de landelijke richtlijnen met betrekking tot COVID 19, is toch een manier gevonden om dit mooie moment toch “live” plaats te laten vinden in het provinciehuis in Haarlem.

Wil je meer weten?

Neem contact op met Peter Paasse

+31 (0)6 108 791 53 p.paasse(at)spie.com