Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Duaa Alshiroofi Process Engineer

Duaa Alshiroofi

Wat mij veel energie geeft is het echt technisch bezig zijn. Ik kan altijd verder groeien en beter worden, ik doe veel extra curriculum activiteiten en houd mezelf graag bezig. Ik ben natuurlijk engineer, maar dankzij mijn psychologie achtergrond werk ik ook echt beter met mensen om me heen.

Duaa Alshiroofi

Ik ben Duaa, woon in Pijnacker, ik kom van origine uit Irak. Ik ben hier als peuter gekomen (3 jaar) en ik weet niets anders dan hier in Nederland. Ik ben na het VWO gaan studeren en deed de fulltime Bachelor Life Science and Technology in Leiden en Delft, en tegelijkertijd ook de deeltijd Bachelor Psychologie. Omdat ik ook een tijd AALO gestudeerd heb, werkte ik tussendoor als fitnessinstructeur in Den Haag. Ook werkte ik als student in het Legermuseum en Science Center in Delft. Ik houd niet van stilzitten. Na mijn master Psychologie heb ik nog een master Petroleum Engineering gedaan. Ik ben nu ingenieur en psycholoog, Ir. en drs. dus! Tijdens de studies heb ik in commissies gezeten, de universiteitsraad, opleidingscommissie en nog extra vakken gedaan ter waarde van 27 EC. Ik weet dus goed hoe ik bezig kan blijven. Ik heb ook deelgenomen aan een programma waarbij ik aan universiteiten buiten Nederland kon studeren, zo heb ik gestudeerd aan de Universiteiten in Milaan, Praag en Trondheim. Ook heb ik met een studiegroep meegedaan aan de IBA, Imperial Barrel Award. Hierbij moesten we 9 weken met een groep van 5 studenten een gebied in Nieuw-Zeeland onderzoeken. Razend interessant allemaal. En helemaal leuk wanneer al je moeite beloond wordt met de 1e plaats in regio Europa! Studiereizen naar Maleisië, Singapore en Canada volgden, en nog een Geothermische trip naar IJsland. Maar toen ik in 2018 afstudeerde, was het ineens klaar. Het was ineens rustig. Wat gek om ineens vrij te zijn in de avond! Dus ik ging op zoek naar een baan, maar wel met de voorwaarde dat ik een dag in de week in een praktijk als psycholoog kon blijven werken.

Ik sprak met een collega bij SPIE die zo ontzettend enthousiast was over de organisatie, hij verkocht het bedrijf en de functie gewoon helemaal aan mij. Ik ging naar binnen met het gevoel “we zullen het wel eens zien” en liep naar buiten en dacht “Hier wil ik werken!”. Hij vertelde hoe fijn het is om een goede basis te hebben en die heeft SPIE mij geboden. Momenteel werk ik in Schiedam als Process Engineer. Maar ik maak ook deel uit van een groep die gecoacht wordt door iemand van de directie, zit in het bestuur van diversiteitsgroep ‘So SPIE Ladies, neem deel aan het Young Professionals Programme, en probeer aanwezig te zijn bij alle extra activiteiten die georganiseerd worden. Mijn dag als engineer varieert. Soms ben ik bij de klant op locatie aan het werk. Vaak ben ik in contact met de klant danwel voor een meeting, danwel voor technisch inhoudelijke zaken. Verder maak ik hydraulische berekeningen en schrijf ik rapporten, maak ik Process Datasheets, maak ik linelists en lever ik support aan onze collega’s binnen engineering. Onze klanten zijn voornamelijk grote olie en gas fabrieken. Het team waarin ik werk was tot voorkort een team waarin ik ook leadtaken op me mocht nemen. Gezien de situatie is het team helaas meer dan gehalveerd.

Nu, na 2 jaar, vind ik mijn werk inmiddels een beetje rustiger worden. Toch vind ik het leuk om te zien dat het bedrijf in de afgelopen twee jaren op process vlak gegroeid is, en dat ik heb mogen meegroeien en meewerken aan dit succes.
Soms mis ik de uitdaging die ik in het begin zag. Dit is bij SPIE gelukkig geen probleem. Je mag hier transparant zijn en dat waardeer ik enorm.  Ik heb dit doorgesproken met mijn coach van de directie, we gaan er aan werken. Ik heb tijdens dat gesprek ook zoveel positieve energie van de coach-directeur gekregen. Deze kansen en mogelijkheden bieden een groot bedrijf als SPIE. Er zijn 800 soorten werk uit te voeren binnen SPIE, ze denken graag met je mee. Ik heb natuurlijk een technische achtergrond, en dit wil ik blijven doen. Maar ik kan nog veel meer, zo zou ik misschien de functie van vertrouwenspersoon erbij kunnen en willen doen.

Wat mij veel energie geeft is het echt technisch bezig zijn. Ik kan altijd verder groeien en beter worden, ik doe veel extra curriculum activiteiten en houd mezelf graag bezig. Ik ben natuurlijk engineer, maar dankzij mijn psychologie achtergrond werk ik ook echt beter met mensen om me heen.

Energie

Tip. Heb een doel voor ogen en werk hier naar toe. Als je iets echt wilt en je hebt het doorzettingsvermogen dan zul je niet van je baan af te slaan zijn. Leer van de negatieve slagen die op je weg komen, maar focus vooral op elke positieve slag die je maakt en verlies je energie niet.

Je kunt wat je wilt!

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com