Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Sabine Eggelen Monteur panelenbouw

Sabine Eggelen

Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, was ik op mijn gemak. Er is bijzondere aandacht voor mij en mijn doelen. Met mijn motivatie en ambitie hoop ik samen met SPIE mijn doelen te bereiken.

Sabine Eggelen

Ik ben Sabine, 52 jaar, ik woon in het mooie Limburg. Ik ben een actief persoon, ik sta altijd open voor leuke dingen. Concerten, activiteiten, borrels, sport.. ik doe mee.
Ik heb 6 jaar in Australië gewoond en ik heb daar mijn zorgpapieren gehaald, ik kon snel aan de slag. Ik heb daar zes jaar parttime in de thuiszorg en dementerende zorg gewerkt, de andere helft van de tijd deed ik een funjob: ik was grondstewardess, mystery shopper en meer. Dat was echt een leuke combinatie. In 2011 strandde helaas na 25 jaar mijn huwelijk en ik wilde terug naar mijn roots en kwam zo weer in Nederland terecht. Ik moest met een schone lei beginnen. Ik deed een opleiding tot doktersassistente om in de zorg door te gaan, maar daar voelde ik me toch niet zo thuis.

Ik deed een re-integratie traject en wilde mijn tijd nemen. Wat vind ik nu echt leuk? Ik heb ooit een baan gehad waarbij ik draadbomen moest maken voor vrachtwagens en dat voelde niet als werken: dat was gewoon leuk knutselen. Bij een psychologische test kwam naar voren dat techniek goed bij me past en toen mocht ik een dagje meelopen met SPIE bij panelenbouw. Ik was direct verkocht. Het team is ontzettend leuk en ik voel me thuis. Het is net een warm bad waar ik in stap. Ik ben nog lang niet klaar met leren en ontwikkelen, ik zie mezelf weer stappen maken. Dat kan bij SPIE, vrouwen in de techniek worden toegejuicht. Ik wil dit graag bij SPIE doen, want dat biedt me mooie kansen, ik hoop echt dat me dat gaat lukken.

Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, was ik op mijn gemak. Er is bijzondere aandacht voor mij en mijn doelen. Met mijn motivatie en ambitie hoop ik samen met SPIE mijn doelen te bereiken.

Mijn team bestaat uit 3 personen, vanuit de workshop in Weert. Voor een klant gespecialiseerd in verpakkingsmachines bouwen wij de kasten. We plaatsen componenten op het paneel en bedraden deze. als de panelen bedraad en afgewerkt zijn worden deze in een metalen kast getakeld, waarna wij de gaten boren om de trafo’s er in te zetten. De trafo’s worden aangesloten en de deuren hangen we er in. Dan gaat de kast naar de test. Na de test gaat de kast naar de klant. De ene keer werk je paar dagen aan een kast de andere keer tot wel twee weken, dit naar gelang de hoeveelheid componenten. We werken meestal ieder aan een kast maar soms ook met twee aan een serie van meerdere kasten. We hebben een leuk team en de sfeer is super leuk.

Ik ben nog steeds druk lerende, ik zie mijzelf nog als zorgmeisje en toch heb ik binnen 9 maanden een vast contract binnen gesleept! Ik ben 50+ en ben trots op mezelf hoe hard ik geleerd heb en waar ik nu sta. Ik hou niet van stilzitten, ik hou niet van klagen. Ik kwam terug in Nederland met niets en heb beide schouders er onder gezet. Als je een einddoel in zicht hebt, kan je de finish halen. Maar het is fijn als je die mogelijkheid ook krijgt, SPIE gaf mij die mogelijkheid.

Energie

Ik wil graag uitgedaagd worden, dat is de rode draad in mijn leven. Het liefste moet het iets te moeilijk zijn, dan doe ik nog meer mijn best. Een uitdaging, daar ga ik voor.

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com