Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Sander Ringoir Maintenance & reliability engineer

Sander Ringoir

Tijdens deze crisisperiode vanwege COVID-19 zit ik constant in online meetings voor bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten (voor onderzoekslocaties voor plants). De afdeling Global Engineering Services hecht grote waarde aan het belang van continuïteit. We moeten de afspraken goed nakomen, we zijn to the point en hebben korte en krachtige meetings om zo efficiënt mogelijk tot resultaten te komen. Het is intensiever, er hangt meer vanaf. Het zijn dagdelen van steeds 4 uur waarin we met 12 tot 15 man zo bedreven mogelijk koppen met spijkers slaan.  

Sander Ringoir

Ik ben Sander, 54 jaar en ik werk als maintenance & reliability engineer bij SPIE. Ik ben in opdracht van SPIE (sector Maintenance Solutions unit Advies) aan het werk voor een grote farmaceut. Ik ben afgestudeerd op de MTS en ben daarna in dienst gegaan. Via diverse functies als onderhoudsmonteur en storingsmonteur, ben ik bij een grote food processor werkvoorbereider geworden. Daar ben ik vanaf 2008 maintenance engineer geworden dankzij vele opleidingen en een hoop ervaring. Vervolgens heb ik via een project management bureau bij een plant gewerkt, ook een farmaceut. Uiteindelijk ben ik in 2015 bij SPIE aan de slag gegaan bij diezelfde farmaceut. Ik wilde me altijd blijven ontwikkelen en ben bij SPIE echt op mijn plaats. Hier heb ik een mooie grote poule aan collega’s om ervaringen mee te delen en van en aan elkaar te leren, om vele brede mogelijkheden om ondersteuning te krijgen en te bieden. Dit geeft me echt veel werkplezier en veel uitdagingen.

We werken hier vanuit studies. Deze studies zijn gericht op betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid en onderhoudbaarheid. Bepaalde veiligheidsstudies doen wij normaal in verschillende fasen. Wat zijn onveilige situaties en handelingen in de operatie? Hoe veilig zijn nieuwe machines om in een project te implementeren? Wat zijn verhoogde risico’s? Deze brengen we in die studies terug naar een acceptabel niveau. Ik ben in staat om deze studies van A tot Z (en dus ook multidiscipliair) te faciliteren. Hierdoor ben ik echt een verdienste voor het bedrijf. Want waar mijn hart sneller van gaat kloppen is risicomanagement. Dit is bij SPIE ook goed zichtbaar, daarom zijn we denk ik zo’n goede match en maakt mijn werkplezier erg hoog.  

Maar het is geen one-man-show. Ik probeer mijn richting aan te geven i.s.m. multi-disciplinaire teams, deze zijn in lijn met de doelstellingen van de organisatie.  Wij proberen de risico’s in te schatten en procedures uit te zetten. Ik houd de vinger aan de pols om de maatregelen passend te maken. De juiste maatregelen zijn een kunst om te nemen, gelukkig heb ik de juiste ervaring en kan in de praktijk goed inschatten wat het bedrijf behoeft.  

Ik werk nu vijf jaar voor deze organisatie. ik vind het leuk te zien dat het bedrijf in de afgelopen jaren gegroeid is naar aanleiding van onder andere mijn meewerken. Dat ik echt van toegevoegde waarde ben geweest tot dusver. Om alle onderhoudsplannen op te voeren binnen het onderhoudssysteem, gaat via reeds aanwezig procedures en door mij opgestelde rapportages. Die rapportages kunnen door iedereen worden gebruikt en worden getekend door de leiding van de organisatie. Ik probeer het zo helder mogelijk op te stellen in de studies die ik aanlever. Het moet dan ook vlot en winstgevend kunnen worden uitgevoerd, qua tijd en middelen. Het is goed om te zien dat de door mij gemaakte rapportages met zoveel succes worden gebruikt, dit hoort bij mijn werk maar maakt me zeker trots.  

Energie

Waar mijn hart sneller van gaat kloppen is risicomanagement. Dit is bij SPIE ook goed zichtbaar, daarom zijn we denk ik zo’n goede match en maakt mijn werkplezier erg hoog. Maar het is geen one-man-show.

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com