Menu Search
Terug naar Nieuws

Bijzondere boring doorkruist de Maas

Afgelopen juni realiseerde SPIE in samenwerking met Holland Drilling een bijzondere boring voor het ‘Glasvezel Buitenaf’ project. In dit project worden glasvezelaansluitingen aangelegd voor woningen. Om de koppeling te kunnen maken tussen het eerder aangelegde glasvezelnetwerk noordwest in Kessel en het nieuwe gebied noordoost in Belfeld werd de Maas doorkruist.

Voor dit omvangrijke project zijn er over een afstand van 500 kilometer graafwerkzaamheden uitgevoerd en 1400 glasvezelaansluitingen geïmplementeerd. Om de twee gebieden met elkaar te verbinden was een boring van 290 meter lang nodig. Nu is deze lengte niet uitzonderlijk, maar de locatie en de diepte van de boring maakte het wel erg bijzonder. Zo werd er geboord op 13 meter onder de Maasbodem en op 19 meter onder het maaiveld. Vanwege de samenstelling van de bodem en de diepte van de boring is gebruik gemaakt van een speciale HDPE – buis SDR 9; een buis met een extra afwijkende wanddikte.

Video

Deze werkzaamheden leveren mooie beelden op, bekijk hieronder de video van Holland Drilling:

Bekijk de video

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Arno van Zandbeek

+31 (0)6 494 046 97 arno.vanzandbeek(at)spie.com