Menu Search
Terug naar Nieuws

Ultramoderne snellaadstations voor elektrische voertuigen

SPIE bouwt laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa

In minder dan 20 minuten je elektrische auto opladen voor een afstand van 300 kilometer? IONITY maakt het mogelijk. Deze joint venture van vijf grote autofabrikanten maakt zich sterk voor uitbreiding van de laadinfrastructuur voor e-rijders. In opdracht van IONITY bouwt SPIE Groep nu laadstations door heel Europa.

High power charging

SPIE is trots op deze internationale opdracht waar we lokaal invulling aan geven. Zo ontwerpt en bouwt SPIE Nederland 10 ultramoderne snellaadstations in eigen land. De stations hebben gemiddeld zes oplaadpunten, elk met een capaciteit van maximaal 350 kW. Ze zijn speciaal bedoeld om luxe elektrische auto’s met meer vermogen snel op te laden. De apparatuur komt van IONITY. SPIE zorgt voor het elektrotechnisch ontwerp en de installatie van de oplaadpunten, de bedrading en de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk.

One SPIE

Binnen SPIE Nederland bundelen we de krachten en komt expertise van alle kanten. Bijvoorbeeld voor de engineering, de montage, de hydrologische koelinstallatie of het elektrotechnische gedeelte. Daarnaast is er natuurlijk de internationale samenwerking binnen het bedrijf. Met de bouw van deze complexe, grote stations voor IONITY laat SPIE zien wat het in huis heeft!

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Peter Grispen

+31 (0)6 230 003 91 peter.grispen(at)spie.com