Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE start met aanleg antenne-netwerk in de nieuwe huisvesting RIVM en CBG

SPIE start met aanleg antenne-netwerk in de nieuwe huisvesting van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau Geneesmiddelen (CBG).

Vorige week is SPIE in opdracht van MEET Strukton B.V. begonnen met de installatie van een antenne-netwerk (DAS) in het nieuwe gebouw van RIVM en CBG.

Het netwerk zorgt voor de distributie van de signalen van mobiele operators (Vodafone, KPN en T-Mobile) en C2000 (hulpdiensten). Het inmiddels markante gebouw staat op het Utrecht Science Park/De Uithof en is voorzien van een tweede-huid gevel: dit is een dubbele glazen omhuizing die o.a. het klimaat beter beheerst, maar vooral ook radiosignalen van buitenaf tegenhoudt.

Met het antenne-netwerk hebben de medewerkers en bezoekers straks een prima GSM-dekking en zijn zij overal in het pand mobiel bereikbaar. SPIE levert en installeert ook een digitaal portofoonsysteem (Tetra) dat aangesloten wordt op de antenne-installatie.

Met dit systeem kunnen BHV-ers en beveiligers in en om het gebouw, met één druk op de knop met elkaar communiceren. Dit project laat goed zien wat SPIE allemaal in huis heeft op het gebied van ‘Wireless’ communicatie.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met:

+31 (0)6 506 010 82 michael.smit(at)spie.com