Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE en TenneT op bijzondere hoogte

In het hoge noorden, in Eemshaven, is SPIE in opdracht van TenneT een bijzondere klus aan het uitvoeren. Hier wordt een tijdelijk station gebouwd en aangesloten op een bestaande hoogspanningsmast. Daarbij wordt de mast aangepast, maar ondertussen niet uit bedrijf genomen aangezien deze vitaal is om Nederland van energie te blijven voorzien.

 

Eind mei begonnen de werkzaamheden; een hulptraverse van 500 kilogram werd met een kraan naar een hoogte van 55 meter gehesen en geïnstalleerd. Om niet in de buurt van lijnen onder spanning te komen is de hulptraverse over de mast heen bewogen. Om deze manoeuvre veilig uit te voeren moest de kraan verlengd worden met een zogeheten jib.

In de komende maanden blijven SPIE Lijnen, SPIE Stations en TenneT nauwgezet samenwerken om de aansluiting op het bestaande net mogelijk te maken. Deze gezamenlijke onderneming zal in oktober tot voltooiing komen. De projectnaam is EHH380.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met:

0031630308633 albert.vullers(at)spie.com