Menu Search
Terug naar Nieuws

TechBlog – Sander Croughs Machinebouwer bij attractiefabrikant

Sander Croughs

Mijn werk is platgezegd: de karretjes van achtbanen in elkaar zetten. We zijn momenteel bezig met een groot project voor een van de grootste wereldwijde exploitanten van themaparken en marktleidend producent en distributeur van animatiefilms. Voor ons gaat het werk dus gewoon door, de vraag blijft gelukkig.

Sander Croughs

Ik ben Sander. 28 jaar en woon in Duitsland met mijn Braziliaanse verloofde. In het weekend ga ik graag unicycle racen, die heb ik met vrienden zelf gemaakt en behoeft constant onderhoud en renovatie. Ik houd gelukkig wel van lekker sleutelen en onderhoud plegen. Ik help graag mensen, nu ook met de verbouwing van mijn zus. Daar heb ik echt veel gedaan. Ik vind het fijn om bezig te zijn met mijn handen en te denken: “dat heb ik helemaal zelf gemaakt.”

Ik heb een opleiding Constructie Bankwerken aan het Gilde afgerond, metaalbewerking. Bij mijn vorige werkgever heb ik stukjes machinebouw gedaan, dat was voornamelijk onderhoud verrichten. Maar ik wilde toch graag schoner werk doen en zo kwam ik bij machinebouw uit. Via twee bekenden bij SPIE op gesprek gegaan want die waren heel positief. Nu ben ik al ruim twee jaar werkzaam hier. Machinebouw is innovatiever, het geeft mij een leuke uitdaging. Je werkt bij veel verschillende klanten, ik ben nu achtbaanbouwer en doe automatisering en heb daarmee een brede inzet.

Bij de klant waar ik zit zijn meerdere firma’s actief als inleners. Deze staan even ‘on hold’ tijdens deze Corona crisis. Voor mij gelukkig niet. Het werk wat ik doe is dermate belangrijk dat ik de laatste persoon zou zijn die als inlener moet vertrekken. Mijn eigen project gaat gewoon door. Echter, de doorlooptijd is langer, want kosten moeten bespaard worden.  

Mijn werk is platgezegd: de karretjes van achtbanen in elkaar zetten. We zijn momenteel bezig met een groot project voor een van de grootste wereldwijde exploitanten van themaparken en marktleidend producent en distributeur van animatiefilms. Voor ons gaat het werk dus gewoon door, de vraag blijft gelukkig.  

Het werk is echt heel afwisselend. Sinds ik bij deze klant geplaats ben heb ik bijvoorbeeld een keer 10 dagen in Polen gezeten. Hier heb ik verschillende tests uitgevoerd op een bestaande achtbaan die op meerdere locaties op de wereld staat. Op die voertuigen ben ik aanpassingen gaan doorvoeren en heb deze data geanalyseerd om te kijken of het resultaat beter is, om zo de levensduur van de onderdelen te verlengen.  

De achtbaan is in principe dus overal hetzelfde, je kan naar wens de thematisering aanpassen om het zo een eigen ervaring te geven. Maar je gaat altijd op zoek naar verbetering; zo test ik altijd op resonantie, geluiden van wielen, ik regel de snelheid door meer of minder druk op onderdelen te leggenkijk of alles soepel looptzijn er geen haperingen, voelen we schokken door de bocht..?  

Deze achtbaan staat dus ook in China en Vietnam. Ik zou eigenlijk half februari voor 6 weken naar China gaan om de resultaten van dezelfde tests daar door te voeren. Medewerkers die ik zou afwisselen hebben ze toen terug gestuurd. Helaas is het project nu on hold gezet vanwege Corona. Er moesten aanpassingen gedaan worden aan een bestaand voertuig. Ik ga dan later alsnog naar China om het hen te leren. Daar de controles uitvoeren, het project supervisen. Ik ga de medewerkers en monteurs daar odersteunenhen doceren hoe het werkt. Daar ben ik de voorman in plaats van de uitvoerder. 

Maar hier start ik altijd de dag rond half 8. Ik bekijk dan vaak eerst even mijn mails of er nog updates of aanpassingen aan mijn werk zijn. We hebben veel contact met collega’s in het buitenland, dan moeten we rekening houden met het tijdsverschil. Staan alle neuzen nog dezelfde kant op? Ik zet mensen aan het werk met wat op dat moment belangrijk is. We begonnen dit project met zijn vieren, helaas nu vanwege Corona nog maar met twee mensen. 

In het begin ben je met meer mensen bezig om alles uit te zoeken en de kinderziektes er uit te krijgen. Daarna kan je verder met minder omdat je het dan uitgevogeld hebt. Rond half 9 komt de werkvoorbereider langs om de status van alles te bekijken.  

Tijdens de start van een project heb je veel contact met de werkvoorbereider en engineer van de Attractiefabrikant, dan kan je nog alle kanten op met je project. Als de tekening bijvoorbeeld niet helemaal klopt met de orderlijst, kan ik niet verder. We moeten dus extra goed controleren of alles op tijd op voorraad is om geen vertraging te creëren. 

Energie

Ik vind het een uitdaging om obstakels tegen te komen; wat kan er mis gaan? Hoe kunnen we tijd besparen in assembleren? Hoe kan ik het zo goed mogelijk doen om het echt netjes op te leveren? Ik haal energie uit een uitdagende dag waar ik echt hard heb kunnen werken. Dan ga ik tevreden naar huis.  

Juist nu bewijzen we bij SPIE meer dan ooit ons eigenaarschap, ondernemerschap en onze creativiteit. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Wij zijn trots op onze trotse medewerkers.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Floor Zacht

+31 06 30185772 floor.zacht(at)spie.com