Vooral nu, tijdens de Corona crisis is afvalverwerking zo enorm belangrijk. Wij zijn de schil om de operatie heen. Alles draait naar ons toe. Wij verwerken alle plannen in het onderhoudsbeheersysteem van de klant. We richten zo efficiënt mogelijk het onderhoud in om te zorgen dat de verantwoordelijk persoon op het juiste moment een herinnering krijgt om iets te doen. Dit hebben we in de tijd vooruit gepland, om te zorgen voor zo min mogelijk verrassingen. Dit richten we precies zo in, zodat je en niet teveel en niet te weinig doet en daarmee zo min mogelijk administratie hebt.
Je kan iedere week een nieuwe machine bouwen, dan werkt het altijd. Maar is dat efficiënt? In deze processen is redundantie ook van groot belang. We wegen samen met de klant af wat kosten-efficiënt is, doorrekenen voor de klant wat gedaan moet worden. Hoe ga je het onderhoud inrichten en waarom? We zoeken naar het punt waar de machine kan draaien, zo min mogelijk kosten maakt en zo lang mogelijk mee gaat. Dit doen we met Industry 4.0, onder andere met predictive maintenance. Dankzij data en algoritmes herken je patronen of er iets gaat falen en wanneer. Je kan dat ook met sensoren doen. (Legacy System Migration Workbench) is een tool waarmee we data uploaden. We mogen gelukkig overal gebruik van maken. SAP is hier de ruggengraat van alles en slaat veel data op. Zo kan ik mijn werk echt goed uitvoeren. Het advies geven we dan vervolgens aan de klant, dat is een stukje innovatie wat wij bij de klant meenemen. Dat kan zoveel extra’s brengen voor hen. Fouten zitten nu in een veel kleiner hoekje. Iemand die geen fouten maakt, werkt niet zo veel en hard als wij. Waar gewerkt worden vallen spaanders, maar nu een stuk minder.
Wij zoeken naar het spanningsveld want we zijn Nederlanders; Wij willen zelf ergens achter staan als we iets doen. We willen niet onnodig iets doen of juist iets overslaan. Daar zoeken we de balans.