Menu Search
Terug naar Nieuws

Jeugd al vroeg laten flirten met techniek

De belangstelling onder Limburgse jongeren voor techniek groeit. Nagenoeg de helft van de jaarlijkse vraag van het bedrijfsleven naar operators, technici en laboranten, kan direct worden ingevuld vanuit het mbo-onderwijs. Vooral dankzij de kunst van de verleiding.

Zo’n 800 vmbo- en havoleerlingen van 80 scholen snuffelen de komende dagen aan techniek. Ze brengen een bezoekje aan SPIE Venray of Goflex in Stein, om zich te verdiepen in het maken van papier of limonade. Is de techniek-interesse gewekt, dan kunnen ze een dagdeel meelopen in een van de 50 deelnemende bedrijven in de sectoren chemie, kunststof, food en maakindustrie. Daarna volgt nog een bezoek aan een techniekklas van een van de mbo-scholen.

Een tekort aan vakmensen is een acute bedreiging. Reden voor bedrijven om twintig jaar geleden de stichting Procestechniek en Maintenance Limburg (PML) in het leven te roepen. Het doel: werken aan een continue instroom van jong, technisch gekwalificeerd talent. De flirt tussen onderwijs en bedrijfsleven is een vruchtbare. “In Limburg is er jaarlijks vraag naar 200 nieuwe operators en 100 technici, als gevolg van de uitstroom van met name pensioengerechtigde medewerkers”, zegt directeur Paul Jessen van PML. “Het onderwijs voorziet nu al grofweg in de helft van de vacatures. De andere helft bestaat voornamelijk uit zij-instromers en mensen die eerst een andere beroepskeuze hebben gemaakt”.

Volgens Jesse snijdt het mes aan twee kanten. Mede door de week van Procestechniek & Maintenance binden bedrijven al vroeg mensen aan zich en stroomt dat talent straks ook minder snel uit naar bedrijven buiten de provincie. “PML biedt niet de volledige oplossing voor een vacatureprobleem, maar weet wel tal van scholieren en studenten te enthousiasmeren”. Voorts organiseert PML tal van andere activiteiten, zoals speeddates. Is er een match, dan biedt die baan- of stagezekerheid. Zover zijn de vmbo- en havoscholieren nog niet. Ze moeten in een praktijkomgeving warm worden gemaakt voor een vervolgopleiding in de techniek of als laborant. “Daarna, bij een bezoek van een van de bedrijven, worden ze gekoppeld aan bij voorkeur jonge medewerkers. Jongeren van 22,23 jaar die dezelfde taal spreken als 16-jarigen. Dat zijn als het ware onze ambassadeurs”.

De focus van PML is resultaatgericht. Paul Jessen is blij met de groeiende belangstelling van scholieren voor een toekomst in de techniek. Tijd om achterover te leunen is er evenwel niet. “Jaarlijks stroomt zo’n 4 % van de procesoperators en laboranten uit. Het is zaak interesse te blijven kweken onder de jeugd, omdat een keuze voor techniek, ondanks de baanzekerheid en het toekomstperspectief, nog geen vanzelfsprekende is”.

 

Bron: De Limburger, 14-01-20