Menu Search
Terug naar Nieuws

Top-20 installatiebedrijven uit Cobouw50 bekend

ENGIE Services voert voor de vierde keer op een rij de lijst aan van de top-20 installatiebedrijven in de Cobouw50. Op positie twee en drie staan net zoals vorig jaar SPIE Nederland en Croon Wolter & Dros.

Cobouw50 is de jaarlijkse lijst met de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland, gerangschikt naar jaaromzet. De lijst heeft daarnaast ook een top 20 van installateurs en een top 10 van ingenieursbureaus. Cobouw bracht onlangs editie 2019 uit van de ranglijst.

Top-3 installatiebedrijven

De installateurslijst In de 11e editie van de Cobouw50 bevat weinig verrassingen. Op de eerste plek staat net zoals vorig jaar ENGIE Services. ENGIE is weliswaar de ongeslagen koploper, maar in 2018 is de omzet van het bedrijf gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Bij nummer twee en nummer drie op de lijst, SPIE Nederland en Croon Wolter & Dros, groeide de jaaromzet van 2017 naar 2018.

Goede tijden voor installatiebranche

Cobouw sprak naar aanleiding van de top 20 met Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, Lieve Declercq, directeur van SPIE Nederland en Henny de Haas, directeur/eigenaar van Hoppenbrouwers Techniek.

Volgens Doekle Terpstra kent de installatiebranche goede tijden. Ook de sombere geluiden over een naderende recessie nuanceert hij. Door onder meer de verduurzaming en toenemende aandacht voor techniek in de infrastructuur en mobiliteit wordt het aandeel van de techniek in projecten steeds groter. Gevolg: ook in de ontwerpfase schuiven installateurs vaker vanaf het begin aan. En: de langetermijnrelatie met de klant wordt steeds belangrijker door de toenemende aandacht voor beheer en onderhoud. Terpstra: “Met de aannemer heeft de klant alleen bij de bouw te maken, de technisch dienstverlener blijft zolang het gebouw er staat.”

Bron: Gawalo