Menu Search
Terug naar Nieuws

Altijd dichtbij met 100% kwaliteit en veiligheid

SPIE Nederland staat bekend als een be­trouwbare partner. Ook met Flowserve werkt het bedrijf al tientallen jaren samen aan diverse projecten. Niet voor niets behoort SPIE tot de top 3 van tech­nische dienstverleners in Nederland. Met zo’n 4.500 medewer­kers zijn lokale teams altijd dichtbij de klant.

In Sprundel, bij de compleet uitgeruste fabriek van de businessunit Process Equipment, vertelt projectmanager Martijn Kwisthout hoe SPIE haar belofte waarmaakt. “Wij zijn gespecialiseerd in het lassen (piping) van met name olie- en gassystemen. Ook bouwen we bijvoorbeeld complete compressor skids. Door ons vak­man­schap en uitstekende materiaalkennis kunnen wij nagenoeg alle lasmethodes bieden. Ons testcentrum controleert met hogedruk tot 300 bar en röntgen of de lassen correct zijn uitgevoerd. En we leveren altijd volgens afspraak. Onze klanten weten dat onze pro­ducten 100% goed zijn. Wij staan garant voor veiligheid en kwaliteit.”

Wat je belooft, moet je doen

Ad Rijsdijk, operationeel manager in Bergen op Zoom, houdt zich met zijn team onder meer bezig met montage on site bij de klant. Denk aan het opbouwen van enorme installaties en het aansluiten van sealsystemen. Ad: “We maken van niets iets. Het mooiste wat er is. Een langdurige relatie met de klant is daarbij heel belangrijk. Meedenken en flexibel kunnen reageren is essentieel. Bij SPIE hebben we een stelregel: wat je belooft, dat moet je doen. Dat weten onze klanten. We zitten niet voor niets al dertig jaar op dit terrein. We zijn altijd dichtbij en regelen het.”

Voordeel door samenwerking

Door samenwerking tussen de teams ervaart de klant nog meer voordeel. Ad: “Grote leidingen kunnen beter in Sprundel worden voorbereid. We maken zo optimaal gebruik van elkaars kunde en faciliteiten en kunnen meer volume aan. Intern kunnen we afspraken en levertijden goed sturen.” Martijn: “Onze engineers zijn naast de fabriek gehuisvest. Bij onduide­lijkheden is snel overleg mogelijk. Dat is tijdwinst. Ook blijven we ontwikkelen, bij­voorbeeld in methodes om energieverbruik te reduceren.”

Intern opleiden

De kwaliteit is binnen SPIE geborgd in een eigen kwaliteitsmanagementsysteem waar alle prefab- en montagedocumenten bij elkaar komen. Ad: “Alles in onze branche is gecertificeerd: van gereedschap en mate­rialen tot laskwalificaties. Wij leveren een totaalpakket af aan de klant. Dat onder­scheidt ons.” Martijn vervolgt: “Kwaliteit zit ook in onze mensen. We hebben een leuke stabiele club goede vakmensen. Niet vanzelfsprekend in deze tijd! Wij leiden mensen intern op en koppelen nieuwe medewerkers aan ervaren medewerkers.”

“SPIE is een mooi bedrijf met veel moge­lijkheden. Mensen werken hier met liefde, trots en plezier. Dat merkt een klant”, besluit Ad.

Dit bericht komt van Insights.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Ad Rijsdijk

+31653380874 a.rijsdijk(at)spie.com