Menu Search
Terug naar Nieuws

Gemeente Leusden volledig over op duurzame ledverlichting

Vanaf deze week brandt er geen enkele gasontladingslamp meer in de straatlantaarns van de gemeente Leusden. SPIE Infratechniek voorzag 6.600 lichtmasten van energiezuinige ledverlichting. De laatste met dank aan wethouder Wim Vos.

Bron: Gemeente Leusden

 

Energie besparen
Ledlampen zijn energiezuinig, gaan langer mee en zijn minder storingsgevoelig. De vervanging van alle armaturen en lampen vond in de afgelopen twee jaar plaats. Wim Vos: “Onze openbare verlichting was toe aan vervanging, dus het was een logisch moment om over te stappen naar een duurzaam alternatief. Op energieverbruik besparen we nu zo’n 60 procent. En daarmee voldoet Leusden nu al aan het  landelijk energieakkoord openbare verlichting, waarin een reductie van 50 procent besparing in 2030 is afgesproken.”

Slim systeem

De nieuwe armaturen zijn voorzien van een ingebouwd telemanagementsysteem, waarmee de verlichting op afstand is te dimmen of uit te schakelen. Het systeem registreert het energieverbruik en eventuele storingen worden automatisch doorgegeven. Alle 6.600 armaturen zijn in elkaar gezet door medewerkers van het sociaal werkbedrijf Amfors.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Bert Rijsdijk

+31 (0)6 108 791 28 b.rijsdijk(at)spie.com