Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE legt in opdracht van E-Fiber supersnel glasvezelnetwerk aan

Gemeente Gennep eerste Limburgse gemeente met 100% dekkend netwerk

SPIE legt voor de inwoners van de Limburgse gemeente Gennep, in opdracht van E-Fiber, een supersnel netwerk aan. Ze spelen daarbij in op de toenemende behoefte van snel internet in buitengebieden.

Met steeds meer apparaten in huis die gebruik maken van internet, groeit de vraag naar extra capaciteit. De verbinding moet dan ook nog snel zijn. Ook in buitengebieden. Steeds meer gemeenten kiezen voor de aanleg van glasvezel, vanwege de voordelen. Via de kabel of telefoon krijgt tv-kijken voorrang op internetgebruik, waardoor downloaden veel langzamer gaat. Bij glasvezel geldt dat niet, omdat er een bijna oneindige hoeveelheid capaciteit is. Daarnaast is glasvezel ook beter voor het milieu dan een koperverbinding. In tegenstelling tot koperverbindingen verbruiken glasvezelkabels minder energie bij het versturen van gegevens en wekken ze minder warmte op. Bovendien komen er geen giftige materialen vrij in de grond.

E-Fiber voorziet 7.913 woningen in de gemeente Gennep van een snel glasvezelnetwerk. Voor de bouw daarvan graaft SPIE zo’n 250 kilometer sleuf, waarin 2.500 kilometer kabel verwerkt wordt. SPIE gaat het glasvezelnetwerk na aanleg ook beheren.

De graafwerkzaamheden starten eind 2019 en eind 2020 kunnen zowel consumenten als bedrijven in de gemeente profiteren van een razendsnel netwerk.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Ad Schippers

+31 (0)88-3131000 ad.schippers(at)spie.com