Menu Search
Terug naar Nieuws

Doesmolenbrug in Hoogmade voorzien van CE markering

Afgelopen dinsdag, 27 augustus 2019, is de Doesmolenbrug symbolisch overgedragen aan de Provincie Zuid-Holland. Na het uitvoeren van groot onderhoud werd de brug voorzien van CE markering, waarmee het voldoet aan de eisen van de Machinerichtlijn. De brug is onderdeel van het project “Groot onderhoud Beweegbare Kunstwerken De Zijl Vaarweg en Doesmolenbrug (Traject 5)”.

De afgelopen periode is door SPIE Nederland, in nauwe samenwerking met Movares (directievoering) en Provincie Zuid-Holland (opdrachtgever) hard gewerkt om de ombouw van de brug uit te voeren en de werkzaamheden op te leveren. Om binnen de bestaande situatie van de brug, die dateert uit 1988, invulling te geven aan de veiligheidseisen uit de Machinerichtlijn was geen eenvoudige klus. Dankzij de goede samenwerking is dit project goed geslaagd.

Vervolg
Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor de ombouw van de andere twee bruggen van het project; de Zijlbrug en de Spanjaardsbrug. De werkzaamheden aan deze bruggen staan dit najaar gepland.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jan Wim van Genderen

+31 (0)6 512 195 97 janwim.vangenderen(at)spie.com