Menu Search
Terug naar Nieuws

Prinses Amaliabrug open voor verkeer

Vorige week is bij Westknollendam (Noord-Holland) de Prinses Amaliabrug in gebruik genomen voor het weg- en scheepvaartverkeer. De brug is onderdeel van het (onderhouds)project Trajectbenadering N244a-N246. SPIE Nederland heeft het afgelopen jaar intensief samengewerkt met Dura Vermeer om deze klus te klaren, in opdracht van Provincie Noord-Holland.

De afgelopen weken heeft SPIE er alles aan gedaan om de brug in werking te stellen. Aansluitend zijn met Dura Vermeer en Engie heel veel testen uitgevoerd en het eindresultaat mag er zijn: de brug is  vervroegd opengesteld voor verkeer. Een mooie klus geklaard dankzij uitstekende samenwerking.

Door de aanwezigheid van de tijdelijke brug, die naast de voormalige Beatrixbrug is gebouwd, is de hinder voor het verkeer tijdens de bouwfase beperkt gebleven. De tijdelijke brug zal binnenkort worden ontmanteld.

Koppeling met de centrale afstandsbediening
Bijzonder is de koppeling van deze brug aan de bediencentrale in Heerhugowaard. Engie heeft, in opdracht van de Provincie Noord-Holland, de bediencentrale gebouwd. Engie en SPIE hebben samen de koppeling van de Amaliabrug met de bediencentrale gerealiseerd.

Kogerpolderbrug
Het volgende onderdeel van het project is de nieuwbouw van de Kogerpolderbrug, de tweede (en laatste brug) behorende tot dit project.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Rens van Ham

+31 (0)6 122 681 87 rens.vanham(at)spie.com