Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE en Actemium vernieuwen productiebesturing Feijen-fabriek

Met het oog op de uitbreiding liet Feijen de productiebesturing vernieuwen. De oude technologie had haar beste tijd gehad, vervangende onderdelen waren nauwelijks nog te verkrijgen. Feijen: “We hadden ook geen toegang meer tot externe kennis. Het werd te risicovol voor onze productie. Een nieuwe besturing is een zware investering, maar we willen onze continuïteit borgen en sneller, efficiënter kunnen produceren. Verdere uitbreiding van ons machinepark was met de bestaande PLC niet mogelijk geweest.”

Voor de vernieuwing van de besturing bundelde industrieel automatiseerder Actemium de krachten met multi-technisch dienstverlener SPIE. Beide bedrijven kennen elkaar van eerdere gezamenlijke projecten. In samenwerking met Feijen stelden ze de functionele specificaties voor de nieuwe besturing op en maakten ze een planning met milestones voor de ombouw in twee fases.

Lees hier het hele artikel

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Harrie Kuiper

+31 6 2046124 harrie.kuiper(at)spie.com