Menu Search
Terug naar Nieuws

Eerste schop in de grond voor glasvezelnetwerk Noord-Oost Limburg

In Well in Limburg is vorige week de eerste schop in de grond gevierd voor het glasvezelnetwerk van Noordoost Limburg. SPIE legt hier, in opdracht van Glasvezel buitenaf, het netwerk aan. Wethouder Splinter van de gemeente Bergen, waar Well onder valt, voerde de eerste graafhandeling uit. Dat deed hij samen met glasvezelambassadeur Ger Koch en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf. Bij het moment waren ook andere gemeenten uit het gebied, Ondernemend Limburg, aannemer SPIE en de lokale glasvezelambassadeurs vertegenwoordigd.

Wethouder Splinter van de gemeente Bergen is blij met de komst van glasvezel. “Veel partijen hebben hiervoor samengewerkt. De provincie kwam met het initiatief. De gemeenten en Glasvezel buitenaf sloten de overeenkomsten. En de ambassadeurs hebben zich geweldig ingezet om mensen warm te maken voor glasvezel. Er zijn afspraken gesloten over glasvezel en dit moment, als resultaat van de samenwerking, laat zien dat afspraak ook echt afspraak is.”

Bijzonder project

Volgens Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf, is dit een bijzonder project. Hij licht toe: “Er wordt ongeveer 560 kilometer gegraven voor dit glasvezelnetwerk. Dat is de afstand van hier tot voorbij Parijs. Veel van deze graafwerkzaamheden komen vlak langs de Maas. Daar moeten we rekening mee houden in onze planning. Als alles goed gaat, verwachten we rond de jaarwisseling de eerste actieve aansluitingen in dit gebied te hebben.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Henri van Zandbeek

+31 6 52016176 henri.vanzandbeek(at)spie.com