Menu Search
Terug naar Nieuws

Cellnex en SPIE slaan handen ineen voor ontwikkeling van Neutral Host in Nederland

Cellnex en SPIE hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij samen de Neutral Host markt gaan bewerken. Uitgangspunt hierbij is dat een DAS (Distributed Antenna System) als een OPEX-model wordt aangeboden aan geïnteresseerde partijen.

Ongeveer 80% van het UMTS/LTE (3G/4G) verkeer vindt plaats vanuit een gebouw, waarbij circa 50% van de gebouwen in Nederland onvoldoende dekking heeft. Beide partijen zijn overtuigd van het potentieel van deze markt waar samenwerking noodzakelijk is. Door het aanbieden van een OPEX-model wordt het realiseren van de indoor dekking beter betaalbaar.

Ed Boerema, Country MD van Cellnex Nederland voegt daar nog aan toe: “Cellnex is de grootste onafhankelijke exploitant van torens en telecomsites in Europa. Cellnex wil haar dienstverlening in Nederland uitbreiden door het exploiteren van multi-operator netwerkoplossingen, zoals DAS/indoor draadloze systemen en private draadloze systemen. SPIE vervult vaker in dit soort trajecten de rol als systeemintegrator en sluit daarmee perfect aan.”

Partnership

“Het is een mooi partnership, want we vullen elkaar écht aan”, zegt Kees Verlaan, directeur ICT Services van SPIE Nederland B.V. “SPIE is marktleider in Nederland voor DAS systemen en is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en beheren van deze systemen.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Ruud van der Hoeven

+31 10 4090400 ruud.vanderhoeven(at)spie.com