Menu Search
Terug naar Nieuws

Vier grote beweegbare bruggen in Zwolle onder handen genomen door SPIE

De gemeente Zwolle voert in 2019 omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. SPIE gaat vanuit haar vestiging in Wijhe de werkzaamheden uitvoeren.

Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet bedienbaar. Er geldt dan een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Het (auto)verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de bruggen.

SPIE kreeg de opdracht om het werk aan de bruggen uit te voeren, vanwege de ervaring in het bouwen en ombouwen van beweegbare brug- en sluisinstallaties. SPIE voerde vorig jaar al de mechanische aanpassingen uit, waardoor de bruggen als werkruimte voor de beheerders toegankelijker en veiliger zijn gemaakt.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Danny Boer

+31 (0)6 512 195 96 danny.boer(at)spie.com