Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE praat over smart building systems tijdens SLIMCirculair Excellence Dag

Met 20 parallelle workshops, trainingen, experimenteerlabs en masterclasses en 170 studenten, docenten, managers, bedrijven en organisaties borrelde het van de inspiratie tijdens de SLIMCirculair landelijke excellencedag in Ede.

De landelijke excellencedag is onderdeel van de SLIMCirculair Challenge. In SLIMCirculair komt alles samen. Het is ene proeftuin waar nieuwe producten en technologieën uitgerekend, uitgetest en toegepast kunnen worden, door jongeren die de basis vormen voor het Nederland van de toekomst; het Nederland waar we trots op zijn en blijven. Zij bedenken oplossingen voor het aantal uitdagingen dat snel toeneemt. Zij redeneren nog niet gehinderd door bestaande conventies en zullen wellicht ook voor ‘paperclip’-momentjes gaan zorgen.

Veel bedrijven met een hart voor circulaire bouw en jong talent waren vertegenwoordigd, zo ook SPIE. Han-Michiel Verroen verzorgde een workshop over de toegevoegde waarde van smart building systems. Is het een trend of is het de toekomst? Met voorbeelden werd gepresenteerd hoe SPIE gebouwen comfortabel maakt. Ook liet hij studenten nadenken op welke manieren ‘comfort’ te meten en inzichtelijk te maken is. En welke systemen er inmiddels al zijn om gebouwen zo in te richten dat ze een minimale CO2-footprint leveren.

Han-Michiel: “Bouwkundig georiënteerde studenten zijn nog niet erg bezig met smart systems. Maar het kost wel hele veel tijd en geld als al die sensoren op eigen – niet-gekoppelde – platforms draaien. Ik hoop dat ik met deze workshop de kansen van een schil over de verschillende systemen duidelijk gemaakt heb.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Han-Michiel Verroen

+31 (0)6 513 697 60 han-michiel.verroen(at)spie.com