Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE in bouwteam voor renovatie bijgebouw Erasmus MC

SPIE wordt, binnen het bouwteam van Dura Vermeer en Van Galen Techniek, verantwoordelijk voor de renovatie van de elektrotechnische installaties van gebouw Ca van het Erasmus MC. Het gebouw van ca. 9.000 m2, waar voorheen poliklinieken zaten, wordt gerenoveerd en opnieuw ingericht.

In het Ca-gebouw wordt een aantal bijzondere functies ondergebracht, zoals een mortuarium met bijbehorende onderzoeksruimten, acht eenpersoons patiëntenkamers voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde en een afdeling PET MRI, één van de nieuwste ontwikkelingen in Europa.

Het is om meerdere redenen een uitdagend project. Het gebouw is omringd door andere gebouwen en moet tijdens de renovatie toegankelijk blijven. Alle functionaliteiten blijven in bedrijf. Programmamanager van het Erasmus MC, Taco van Iersel, heeft daarom veel overleg gevoerd met de betrokkenen: “Het herkennen van elkaars risico’s en de maatregelen om die te beperken, zoals de sloopopdracht verkleinen en communicatie vanuit opdrachtgever laten verlopen, zijn de sleutel geweest om elkaar te vinden.

Planning

De renovatie vindt tussen september 2018 en medio 2020 plaats. De PET MRI ruimte wordt begin 2019 opgeleverd en direct in gebruik genomen. Daarna worden de overige afdelingen gerenoveerd.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Cock Bons

+31 (0)6 104 257 11 cock.bons(at)spie.com