Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE demonteert Spanjaardbrug

SPIE voert in opdracht van de Provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan drie bruggen in de omgeving van Leiden. Als onderdeel van dit project is op maandag 5 november 2018 de Spanjaardbrug gedemonteerd. De hijswerkzaamheden werden uitgevoerd met een drijvende bok.

De Spanjaardsbrug tussen Leiderdorp en Leiden is de komende zes weken even weg voor een flinke onderhoudsbeurt. De monumentale brug uit 1933 wordt gerestaureerd. Ook het brugwachtershuisje wordt aangepakt gerestaureerd. Of die terugkomt, wordt nog bekeken.

De brug wordt voor herstelwerkzaamheden afgevoerd naar de werkplaats van SPIE in Sliedrecht. Er worden onder andere 1.350 klinknagels vervangen en de conservering en slijtlaag worden hersteld. Over circa zes weken wordt de brug week teruggeplaatst.

Nieuwsitem

De regionale omroep maakte een leuk nieuwsitem over de indrukwekkende hijswerkzaamheden. Collega Jan Wim van Genderen geeft hierin toelichting op het werk van SPIE.

Bekijk hier het nieuwsitem

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jan Wim van Genderen

+31 (0)6 512 195 97 janwim.vangenderen(at)spie.com