Menu Search
Terug naar Nieuws

Eerstejaarsstudenten Elektrotechniek direct aan de slag bij SPIE

Eerstejaarsstudenten Elektrotechniek die volgend jaar aan de duale opleiding beginnen bij Avans in Breda vallen met hun neus in de boter. Ze krijgen direct een contract aangeboden bij een bedrijf in de regio en hun opleiding wordt betaald.

Avans en zeven bedrijven, waaronder SPIE, gaan samenwerken. Jaarlijks gaat elk bedrijf minimaal vijf studenten opleiden via het leertraject. De studenten komen in dienst van de bedrijven, krijgen een minimumloon en een duale hbo-opleiding Elektrotechniek van vier jaar bekostigd. Dat betekent dat ze per week drie dagen bij het bedrijf werken, en twee dagen de opleiding volgen.

Tekort aan technici
Er is een enorm tekort aan technici in de regio. De Sociaal-Economische Raad becijferde dat op korte termijn landelijk een tekort verwacht wordt van 15.000 mensen in de sector. Techniekbedrijven hebben veel moeite om engineers te krijgen. Weinig jongeren kiezen voor elektrotechniek, ze zien de opleiding niet als interessant. En dat terwijl de energietransitie een boeiend veranderingstraject is. Door al bij het begin van de studie een contract aan te bieden, hopen de bedrijven meer jongeren te interesseren voor de opleiding.

Meer info

Komende zaterdag, 3 november, tijdens de open dag van Avans, is meer informatie over de duale opleiding te verkrijgen.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Wim Bisschop

+31 (0)6 125 112 01 wim.bisschop(at)spie.com