Menu Search
Terug naar Nieuws

“Hackathon SPIE biedt creatieve en innovatieve uitkomsten”

SPIE Nederland organiseert vandaag samen met I4NATURE een hackathon tijdens Dutch Design Week op het terrein van Sectie-C. Studenten van verschillende hogescholen, waaronder Fontys Academy for Creative Industries en Koning Willem 1 College, bedenken samen met medewerkers van SPIE innovatieve, creatieve, duurzame oplossingen voor drie challenges. Een hackathon is een evenement waarin jonge denkers en doeners uit verschillende disciplines de kans krijgen om een rol te spelen die hen past in samenwerking met werknemers van SPIE.

“Creatieve cultuurverandering door innovatie, dat is wat SPIE graag wil. Dankzij de hackathon verschuiven ideeen van theorie naar praktijk. Hierdoor ervaar je ook waar de uitdagingen liggen”, aldus Jacco Saaman, innovatie directeur bij SPIE. De drie challenges van vandaag hebben als doel ondergrond te krijgen voor een grotere hackathon die georganiseerd gaat worden in het voorjaar van 2019. De onderwerpen zijn energie, health & wellness, data en smart cities.

“‘I4NATURE verbindt jongeren aan het natuur en klimaatbewuste bedrijfsleven en onderwijs, waardoor vanuit Nederland een beweging ontstaat van geëngageerde jonge denkers en doeners die samen duurzaam georiënteerde projecten aanpakken. Dankzij onze samenwerking creëren wij een open en andere manier van samenwerken dan normaal is. Zodat creatief, samenwerking en uitdagingen gedeeld gaan worden”, aldus initiatiefnemer Xander Beks.

De klok rond

De hackathon is begonnen om 09.00 uur en op dit moment (17.00u) worden de challenges verder opgehangen en uitgewerkt. De hackathon duurt tot 21.00 uur.

Bekijk de vooraankondiging van de hackathon

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jacco Saaman

+31 (0)6 134 990 43 jacco.saaman(at)spie.com