Menu Search
Terug naar Nieuws

(Toekomstige) Young SPIE-ers maken kennis met de petrochemie op de RDM Trainingsplant

Gisteren organiseerde Young SPIE een bijzondere activiteit op de RDM Trainingsplant voor niet alleen haar eigen jonge werknemers, maar ook technische studenten en toekomstige medewerkers.

Gisteren organiseerde Young SPIE (een platform voor jonge medewerkers van SPIE Nederland) een bijzondere activiteit op de RDM Trainingsplant voor niet alleen haar eigen jonge werknemers, maar ook technische studenten en toekomstige medewerkers.

Het doel van deze dag is de deelnemers kennis te laten maken met werkzaamheden die SPIE verricht in de petrochemie. Normaal gesproken is dat lastig, omdat de locaties waar deze werkzaamheden plaatsvinden normaalgesproken afgeschermd voor externen en gelden er hoge veiligheidstandaarden. De RDM-trainingsplant in de Rotterdamse Haven biedt uitkomst: Middels levensechte simulaties laat de RDM Training Plant mbo- en hbo-jongeren fysiek kennismaken met hun toekomstige werkplek en de strenge veiligheidscultuur die daarbij hoort. Ook bestaande technici kunnen zich met branche-specifieke trainingen verder bekwamen in de vereisten van hun vak. In de afgelopen jaren is SPIE nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en bouw van de RDM-plant. Daarom was het extra leuk dat we een Young SPIE activiteit daar konden organiseren. Eén van de Young SPIE deelnemers heeft persoonlijk meegeholpen aan het engineeren van de oefenfabriek en vond het daarom ontzettend leuk nu ook in het echt in ‘zijn’ fabriek rond te lopen.

Het was weer een leuke en geslaagde dag. Zowel studenten als eigen medewerkers konden nader kennismaken met de procesindustrie in een veilige, maar zeer realistische omgeving.

Meer weten?

Neem contact op met Stella de Smit

06-45256448 stella.desmit(at)spie.com