Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE spoort aan tot samenwerking tijdens Sailout van Clean2Antarctica

Afgelopen maandag vertrok zeilschip De Morgenster richting de Canarische Eilanden. Het is het begin van Clean2Antartica (C2A), een avontuurlijk project waarbij Zero Waste en een schonere wereld centraal staat. Aan boord buigen twintig jongeren zich over vraagstukken rondom duurzaamheid. De Technische Unie is partner van C2A en vraagt met het project aandacht voor het afvalprobleem. SPIE heeft tijdens op de eerste dag, samen met zo’n 150 mensen uit het bedrijfsleven, stilgestaan bij de wijze waarop een bedrijf als SPIE zich ontwikkelt en invulling geeft aan de komende uitdagingen.

Jacco Saaman, directeur Business Development en Innovatie van SPIE, vertelde over de noodzaak om de macro-economische aspecten waar we mee te maken hebben gezamenlijk aan te pakken. “We kunnen het niet alleen, we moeten slim samenwerken. Natuurlijk kom je hobbels op de weg tegen als je dingen anders gaat doen. Maar juist door het anders te doen, maak je uiteindelijk het verschil”, zegt Jacco.

De reis naar de Canarische Eilanden is de eerste etappe van de ‘Quest for Change’, waarmee bedrijven worden gestimuleerd anders te denken om tot een duurzame wereld te komen. De Quest is verdeeld in etappes van vier tot vijf weken waarin gemotiveerde jongeren tussen de 18 en 30 jaar nadenken over creatieve oplossingen voor grote bedrijven. C2A wil hiermee het bedrijfsleven verbinden met duurzaamheid.

Later dit jaar maakt C2A een tweede spannende reis. Initiatiefnemer Edwin ter Velde gaat op expeditie naar Antarctica met een wagen die is gemaakt van afvalplastic en die op zonne-energie rijdt. Met de expeditie wil hij duidelijk maken dat weggooien zonde is en dat we met afval veel kunnen doen.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jacco Saaman

+31 (0)6 134 990 43 jacco.saaman(at)spie.com