Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE Meppel werkt mee aan vernieuwing gasnetwerk meet- en regelstation Reijerscop

SPIE Meppel B.V. werkt mee aan de vernieuwing van meet- en regelstation Reijerscop in Utrecht. Het project is onderdeel van het Gas Network Improvement Programma van de Nederlandse Gasunie, waarbij in het kader van de integriteit en de leveringszekerheid de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Voor SPIE Meppel bestaan deze werkzaamheden uit verschillende modificaties aan het gasnetwerk, van het vervangen en verwijderen van afsluitschema’s tot het leggen van een uitlussing voor 2 vloeistofvangers. Middels het nieuwe afsluitschema kan Gasunie de gasaanvoer richting onder meer Utrecht en Maarssen, sturen.

SPIE Meppel (voorheen Boylen en Doyen) is sinds begin 2018 onderdeel van SPIE Nederland en houdt zich o.a. bezig met design en engineering, realisatie en onderhoud van (ondergrondse) pijpleidingen, kabels, installaties voor o.a. gas- en stadsverwarming distributienetwerken. De Nederlandse Gasunie is de belangrijkste klant van SPIE Meppel.

Bekijk de video om te zien hoe het nieuwe afsluitschema bij Reijerscop wordt geplaatst.