Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE onderzoekt de waarde van 5G in Botlek

SPIE laat haar klanten in de Botlek kennismaken met de 5G-technologie. Gezamenlijk met klanten in de haven gaat SPIE aan de slag om waardevolle industriële use cases concreet te maken, die in het 5G Fieldlab van KPN in de Rotterdamse haven later dit jaar al gerealiseerd zouden kunnen worden. SPIE werkt hierbij nauw samen met onder andere KPN en Huawei.

5G is de nieuwe generatie op het gebied van communicatie. Datagebruik wordt groter en groter en om aan die vraag te blijven voldoen, wordt samen met klanten getest hoe 5G kan worden ingezet voor het optimaliseren van werkprocessen, de energietransitie en duurzaamheid.

Jacco Saaman, Business Development en Innovatie directeur is samen met een aantal SPIE-collega’s aangesloten bij dit unieke project: “Bedrijven kunnen op een heel andere manier dingen gaan doen met bijvoorbeeld metingen en Full Ultra HD beelden. Zo kan het dat we een sensor op een klep in de installatie plaatsen die data kan gaan uitwisselen. Of een persoon gaat met een camera op zijn helm de installatie bekijken, waarbij op afstand wordt meegekeken wat de status van de installatie is of direct advies kan worden gegeven.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jacco Saaman

+31 (0)6 134 990 43 jacco.saaman(at)spie.com