Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE levert via Japan aan grootste oliemaatschappij ter wereld

Japanse klanten vinden kwaliteit en betrouwbaarheid bij Process Equipment van SPIE

SPIE is met haar business unit Process Equipment één van de vijf preferred suppliers van Saudi Aramco, de grootste oliemaatschappij ter wereld. Het Japanse bedrijf Kawasaki levert haar een nieuwe gas compressor installatie. Het hierbij benodigde smeeroliesysteem haalt zij bij SPIE in Sprundel. Kawasaki is één van de nieuwe Japanse klanten van SPIE.

In december 2017 was de kick off van het project waar Martijn Künzel, Johan Buijs en Joop Kloostra al een tijdje op aasden. Als één van de vijf preferred suppliers van Saudi Aramco, de staatsoliemaatschappij van Saoudi Arabië, kwamen zij in beeld bij het Japanse Kawasaki. Deze koos voor SPIE vanwege haar betrouwbaarheid, kwaliteit en kennis.

De business unit Process Equipment in Sprundel doet alles zelf: offreren, engineeren, inkopen, bouwen en testen. Alles volgens de meest actuele en gevraagde standaarden. “Juist dat maatwerk maakt ieder project uniek”, zegt projectleider Johan Buijs. Zijn collega Martijn Künzel had zich een paar jaar geleden al bij het Japanse bedrijf gepresenteerd. “De tijd en energie die we er in hebben gestoken werpt nu zijn vruchten af.”

Het engineeringsproces neemt zo’n vier maanden tijd in beslag. Pas als alle partijen hun akkoord hebben gegeven wordt het bouwproces in gang gezet. In Sprundel wordt de unit, inclusief leidingwerk en elektrische bekabeling, gebouwd en getest, ter plaatse in Saoudi Arabië is het vervolgens “plug and play”.

 

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Evert Ooijens

+31 (0)6 514 189 65 e.ooijens(at)spie.com