Menu Search
Terug naar Nieuws

LoRa Telecontroller van Ziut wint IoT Award

Op 24 mei jongstleden zijn de winnaars van de Nationale IoT Awards 2018 bekendgemaakt. In totaal hebben vijf organisaties een prijs voor het beste Internet of Things praktijkvoorbeeld (use case) mee naar huis genomen. In de categorie “Smart City” was Ziut de winnaar met haar LoRa TeleController.

De prijsuitreiking vond plaats in het het Congrescentrum 1931 in Den Bosch, aansluitend op Nationale IoT Congres. De verkiezing van de beste use cases op het gebied van Internet of Things is een initiatief van IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke kennisplatform over Internet of Things, samen met vooraanstaande organisaties die actief zijn in de IoT-markt.

In de categorie Smart City koos de jury voor de LoRa TeleController van Ziut vanwege de technologie, maar ook de maatschappelijke impact die het met zich meebrengt.

LoRa TeleController

De LoRa TeleController is een telemanagementsysteem dat elke lichtmast en talloze Smart City-toepassingen met het internet verbindt. Het systeem biedt ongekend veel mogelijkheden: energie besparen, door verlichting op afstand te dimmen of uit te schakelen, de veiligheid vergroten door op elk moment de verlichting aan te passen – dimmen als het kan, opregelen als het moet, verbeteren van de kwaliteit van de openbare verlichting (storingen worden direct gemeld en kunnen direct worden opgelost). Daarnaast kunnen aan elke LoRa TeleController 8 andere apparaten gekoppeld worden om deze met het internet te verbinden. Zoals de meetapparatuur voor de luchtkwaliteit, de sensoren van de afvalcontainers die aangeven wanneer de unit vol is, tot sensoren die het grondwaterpeil meten. Hiermee wordt de LoRa TeleController een sector-overstijgende investering voor datagestuurd beleid.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Irene Bruines

+31 (0) 6 316 676 73 irene.bruines(at)ziut.nl