Menu Search
Terug naar Nieuws

So’SPIE Ladies netwerkt met potentiële werkneemsters tijdens Ladies Career Night Universiteit Leiden

Als vertegenwoordigsters van So'SPIE Ladies hebben Caroline Koekoek en Roos van Beusekom namens SPIE Nederland deelgenomen aan de Ladies Career Night, een netwerkavond georganiseerd door Chemisch Dispuut Leiden (CDL).

Het CDL is de studievereniging van de Bacheloropleiding Molecular Science & Technology aan de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft en de Masteropleiding Chemistry aan de Universiteit Leiden. Zij organiseren jaarlijks deze avond met als doel hun vrouwelijke studenten samen te brengen met vrouwen uit het bedrijfsleven om hen de mogelijkheid te bieden een netwerk op te bouwen en zich te oriënteren op hun toekomstige carrière.

Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van So’Spie Ladies. Dé netwerkorganisatie binnen SPIE die onder meer als doelstelling heeft een betere ontwikkeling van de carrières van vrouwen binnen SPIE mogelijk te maken en de aantrekkelijkheid van SPIE als werkgever voor vrouwen (en mannen!) te verbeteren. Evenementen als dit zijn een uitgelezen kans om SPIE als aantrekkelijke toekomstige werkgever te positioneren bij deze doelgroep.

Als we Caroline vragen naar hoe zij de avond beleeft heeft vertelt het volgende:

“Evenementen zoals dit bieden mooie kansen om te laten zien hoe cool (mooi!) het is om als vrouw in de techniek te werken. We vinden het als So’Spie Ladies belangrijk om ons eigen netwerk te bouwen en het gesprek aan te gaan met de verschillende Universiteiten om in verbinding te blijven en als SPIE gezien te worden als aantrekkelijke werkgever!”

Kortom, een geslaagde avond voor So’SPIE Ladies waarvan er in de toekomst hopelijk nog vele zullen volgen!

Wilt u meer weten?

Neem contact op met

+31 (0)6 11 00 36 24 caroline.koekkoek(at)spie.com